8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUn condiment chinezesc, singurul remediu?

Un condiment chinezesc, singurul remediu?

Cautarea mondiala a unui remediu pentru gripa aviara se concentreaza asupra unei plante rare din China, folosita in mod obisnuit pentru condimentarea preparatelor din rata si tratarea colicilor la copii, informeaza “The Independent”.
Star anise, fructul neobisnuit al unui arbore oriental de mici dimensiuni, este vandut in supermarketuri. Planta a capatat insa o functie vitala, ca sursa de acid shikimic, pe baza caruia este produs medicamentul antiviral Tamiflu, singura protectie folosita in prezent impotriva unei eventuale pandemii de gripa. Tamiflu nu poate preveni infectarea cu virusul gripei aviare, dar poate reduce severitatea bolii, iar – in absenta unui vaccin eficient – ramane singura solutie.
Producatorul antiviralului Tamiflu, grupul farmaceutic elvetian Roche, a afirmat ca arbustul creste numai in patru provincii din China si ca pentru producerea medicamentului ar fi necesare “cantitati uriase” de seminte.
Guvernul britanic a comandat 14,6 milioane de doze de Tamiflu, suficiente pentru 25 la suta din populatie, dar pana in prezent a primit numai 2,5 milioane de doze, iar alte tari, inclusiv Statele Unite, se afla pe lista de asteptare.
Roche a dezvoltat si o sursa sintetica de acid acidinic, produs din bacteria E. Coli, insa star anise ramane principala sursa pentru producerea medicamentului Tamiflu.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă