Un meteorit descoperit pe teritoriul României, expus la Dino Park Râşnov

Un meteorit descoperit recent pe teritoriul României, la Suceag, în judeţul Cluj, este expus, începând de miercuri, la Dino Park Râşnov.

Gabriel Mihai 0 comentarii

Un meteorit descoperit recent pe teritoriul României, la Suceag, în judeţul Cluj, este expus, începând de miercuri, la Dino Park Râşnov, arată News.ro.

Meteoritul cu dimensiunea de 8 centimetri, al doilea ca mărime descoperit pe teritoriul ţării noastre, are amenajat un loc special de prezentare în parc, în interiorul unui crater de 6 metri, care simulează momentul impactului şi este înconjurat de reproduceri virtuale ale evenimentului, transmit reprezentanţii Dino Park Râşnov.

“Pentru că descoperirile ştiinţifice susţin că dinozaurii au dispărut în urma impactului unui meteorit cu pământul, ne-am gândit evident că Dino Parc Râşnov este cel mai potrivit loc pentru prezentarea unui meteorit, în special unul extrem de rar, descoperit pe teritoriul României. Această expoziţie se încadrează în demersul nostru continuu de susţinere a rolului educativ al parcului nostru şi de promovare a descoperirilor comunităţii ştiinţifice din România”, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov.

Expoziţia este realizată în colaborare cu Universitatea Bucureşti.

“Cel mai probabil, meteoritul avea câteva tone atunci când a intrat în atmosfera noastră. Estimăm că a căzut la Suceag în 1992 şi a fost mai apoi colectat în 2012. Dimensiunea sa îl face un exponat extrem de rar şi un obiect nepreţuit de studiu ştiinţific”, a afirmat profesorul Dan Grigorescu de la Universitatea Bucureşti.

Dino Parc Râşnov este o zonă de agrement şi un muzeu în aer liber, situat pe strada Cetăţii, în apropiere de Cetatea Râşnov. Pe lângă un traseu impresionant cu 50 de dinozauri în mărime naturală, atestaţi ştiinţific, parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuţe în arbori, un cinematograf 9D, traseu de aventură, labirint laser, expoziţii unicat şi multe alte zone interactive.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...