10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO Varujan Vosganian revine cu explicațiile despre impozitarea ouălor de curte

VIDEO Varujan Vosganian revine cu explicațiile despre impozitarea ouălor de curte

Deputatul ALDE Varujan Vosganian revine cu explicațiile privind impozitarea ouălor de găini crescute la curte, după ce a stârnit un val de indignare când a spus că ”fiecare ou mâncat de la găina din curte văduvește bugetul de cincizeci de bani”. 

Astfel, el a declarat, la Galați, la lansarea unei cărți, că  nu are nimic cu românii care cresc găini în curte, dar şi-ar dori ca în România să nu mai facă agricultură de subzistenţă, potrivit Digi 24. 

”Nimeni nu spune că la țară nu trebuie să crești găini, dar e bine să aibă atâtea găini, încât să vândă ouăle și cu banii pe care îi ia să cumpere magiun de la cel care face magiun. Trebuie să ieșim din această capcană arhaică în care oamenii se izolează și trăiesc într-o cultură cronică a sărăciei”, a spus Varujan Vosganian.

Cu toate aceste explicații, n-a scăpat de ironii în public, la evenimentul la care a participat, potrivit Digi24. 

”- Domnul Varujan, o întrebare: aţi servit ouă la micul dejun? a întrebat cineva din public.
– Da!
– Da? De care, de ţară sau de găini stresate? 
– Nu ştiu, n-am întrebat găinile! a încercat fostul ministru să dea o replică pe măsură.
– Păi, să serviţi de ţară, domnu' Varujan! Că-s mai proaspete, mai bune! Mulţumim pentru impozite!”, i-au spus oamenii prezenți la lansare. 

În 5 octombrie, Vosganian a scris, pe contul său de Facebook, că “puternica înclinație spre autoconsum” a românilor "ne costa în fiecare an venituri bugetare de multe miliarde de lei". După ce postarea sa a creat un val de indignare, el a revenit cu o nouă postare, în care a susținut că ”ideea orwelliană a impozitării cotețelor nu-mi aparține” și că ”nici portretul găinii evazioniste nu-mi aparține”. 
Cunoscut pentru declarațiile sale ciudate, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a comentat ironic afirmațiile lui Vosganian, spunând că  "a zburat prea departe cu imaginația".


Cele mai citite

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

România vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu

România vrea să fie partener cu SUA și cu statul Qatar pentru a obține restabilirea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat premierul Marcel Ciolacu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă