20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiExpoziție de artă în loc de chioșcuri la metrou. Când se va...

Expoziție de artă în loc de chioșcuri la metrou. Când se va deschide și pe ce magistrale

Expoziția „Arta cucerește Bucureștiul!” va fi deschisă pe 1 iunie și își propune transformarea metroului într-un muzeu mobil care să îmbogățească și să înfrumusețeze experiența călătorilor.

„Vă invităm să lăsați deoparte telefoanele și să admirați picturile excepționale expuse în metrou, dar și să aflați lucruri interesante despre viețile artiștilor români. Vrem să aducem arta mai aprope de inimile oamenilor și, cu ajutorul Metrorex, acest lucru se întâmplă: avem și Muzeu la Metrou”, a declarat Ioana Ciocan, inițiatorul Art Safari.

Muzeul din Metrou va „circula” pe magistralele 1 și 3 și va prezenta reproduceri după lucrări celebre ale artiștilor români, însoțite de texte informative.

Potrivit organizatorilor, artiștii care vor putea fi admirați în cadrul muzeului temporar mobil de la metrou sunt: Samuel Mützner, discipol al celebrului Claude Monet și deschizător al drumului către lumină și culoare în pictura românească, Constantin Piliuță, iubit de colecționari și maestru al simplității și armoniei paletei în tablourile sale cu subiect floral, femei-artist prea puțin cunoscute precum Magdalena Rădulescu, Merica Râmniceanu, Cecilia Cuțescu – Storck, precum și lucrările artiștilor contemporani Irina Dragomir sau Victor Fota, unde/ în care călătorul devine supererou al realității zilnice

O expoziție asemănătoare a fost organizată anul acesta și la Aeroportul Internațional Henri Coandă din București.

În luna aprilie ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a dispus desființarea a zeci de spații comerciale din incinta metroului bucureștean.

„Seara trecută, 63 de spații comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului au fost desființate în 10 stații de metrou. Mulțumesc primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, primarilor sectoarelor 1, Clotilde Armand, 2, Radu Mihaiu, și 6, Ciprian Ciucu, care au desfășurat în ultimele 2 săptămâni activități de desființare a construcțiilor ilegale. Ieri seară, într-o acțiune amplă, primăria sectorului 4 a desființat spații ilegale din 7 stații de metrou (Piața Unirii 1, Constantin Brâncoveanu, Piața Sudului, Eroii Revoluției, Apărătorii Patriei, Tineretului, Timpuri Noi). Mulțumesc d-lui. primar Băluță pentru mobilizarea excelentă”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook în data de 17 aprilie 2021.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă