Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Facebook recunoaşte să a fost alertat de proprii ingineri cu privire la activităţi ruse suspecte

Facebook recunoaşte să a fost alertat de proprii ingineri cu privire la activităţi ruse suspecte

Facebook a recunoscut că a fost alertat încă din 2014, de către inginerii săi, cu privire la activităţi ruse suspecte pe platforma sa, aşadar cu mult înainte ca faptele să fie dezvăluite, dar fără să poată să confirme existenţa unei campanii coordonate, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Gigantul american al reţelelor de socializare este de mai multe luni în vizorul Comisiei însărcinate cu domeniul Digital, Cultura şi Presa (DCMSC) din cadrul Camerei Comunelor britanice, prezidată de Damian Collins, în cadrul unei anchete cu privire la fenomenul "fake news".

Collins i-a cerut marţi unui reprezentant al reţelei de socializare să explice conţinutul unor e-mailuri interne aparţinând Facebook - confiscate de la compania americană Six4Three, provenind la origine dintr-o plângere formulată în Statele Unite şi obţinute în virtutea unei proceduri parlamentare arareori utilizată.

Potrivit deputatului, într-unul dintre aceste e-mailuri se arată că un inginer de la Facebook a avertizat întreprinderea, în octombrie 2014, că adrese de IP ruse accesau ”trei miliarde” de informaţii pe zi.

”Dacă adresele de IP ruse extrăgeau cantităţi enorme de date de pe platformă (...), acest lucru a fost semnalat sau a fost ascuns sub preş?”, l-a întrebat Damien Collins pe Richard Allan, un vicepreşedinte însărcinat cu datele platformei.

”Orice informaţie pe care aţi fi putut să o vedeţi (...) este în cel mai bun caz parţială, în cel mai rău caz înşelătoare”, i-a replicat reprezentantul Facebook.

Într-o declaraţie transmisă AFP, Facebook a recunoscut însă că a fost alertat de personalul său însărcinat cu monitorizarea unor activităţi potenţial suspecte în 2014.

”Inginerii care au semnalat aceste îngrijorări iniţiale s-au aplecat apoi asupra problemei şi nu au găsit vreo probă a vreunei activităţi ruse specifice”, afirmă întreprinderea.

Comentarii

loading...