Poliția în acțiune, FOTO: Facebook

Poliția în acțiune, FOTO: Facebook

Fals în declarații pentru indemnizații COVID-19. Cum a fost posibil

Mai multe persoane din Prahova și București sunt bănuite că au beneficiat de indemnizație de sprijin, pentru că nu și-ar fi putut desfășura activitatea pe perioada stării de alertă, pe baza unor declarații false.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Polițiștii din Prahova și București au făcut 13 percheziții la persoane bănuite de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. 11 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Perchezițiile au avut loc la sediul unei firme și la domiciliile unor suspecți.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie-februarie 2021, persoanele bănuite ar fi încheiat contracte fictive de drepturi de autor cu o firmă. În baza acestor contracte, ar fi solicitat acordarea indemnizației de sprijin, pentru întreruperea activității, ca urmare a restricțiilor dispuse pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, suspecții ar fi depus electronic documente prin care atestau în mod fictiv obținerea unor venituri bazate pe cesionarea drepturilor de autor cu privire la activități de interpretare artistică, în cadrul unor evenimente contractate de societatea implicată.

„Fiecare solicitant ar fi întocmit și o declarație pe propria răspundere, cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obținerea de venituri din drepturi de autor și drepturi conexe și imposibilitatea de a-și desfășura activitatea pe durata stării de alertă”, au transmis polițiștii.

Prejudiciul cauzat bugetului este de aproximativ 53.000 de lei.

Cercetările în acest caz continuă sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Comentarii

loading...