9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiFalsul medic, arestat pentru 30 de zile

Falsul medic, arestat pentru 30 de zile

Marţi, bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a fost reţinut de poliţişti, după ce o femeie l-a reclamat că i-a eliberat un document pretins medical, infirmat ulterior de medici, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Capitalei, acesta este suspectat de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi folosire a instrumentelor false.

În ianuarie, poliţiştii Secţiei 11 au fost sesizaţi de o femeie că în 17 decembrie 2018 a plătit o sumă de bani unei societăţi comerciale cu profil medical, din Sectorul 3 al Capitalei, pentru efectuarea unui examen imagistic, iar un reprezentant al firmei i-a eliberat un buletin de analiză fără a o supune vreunui control sau a o conecta la vreun aparat.

Apoi, arată poliţiştii, un medic specialist din cadrul unui spital i-a adus la cunoştinţă femeii că buletinul de analize respectiv nu reprezintă un examen imagistic.

Probele colectate de anchetatori arată că într-un imobil din Sectorul 3 au fost amenajate mai multe spaţii, folosite ca puncte de lucru de către mai multe societăţi. Astfel, cabinetul indicat de femeie a fost închiriat unei societăţi comerciale, reprezentată de bărbatul de 26 de ani.

Când a fost prins de poliţie, asupra lui au fost găsite ştampile cu inscripţii aferente mai multor specializări medicale.

Ofiţerii au identificat şi ridicat mai multe documente, diplome şi certificate, ce urmează a fi expertizate, având în vedere existenţa unei suspiciuni rezonabile că acestea sunt false.

Numele bărbatului a fost verificat la instituţii cu atribuţii în domeniul sănătăţii şi a rezultat că în evidenţele acestora nu există vreun medic cu datele de identificare ale celui în cauză, precizează sursa citată.

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă