Familia unui pacient mort la Piatra Neamț cere despăgubiri de 1 milion de euro

Familia unui pacient mort la Piatra Neamț cere despăgubiri de 1 milion de euro

Familia unuia dintre pacienții care au murit în salonul ATI incendiat al Spitalului din Piatra Neamț vrea despăgubiri de 1 milion de euro de la autoritățile române.

Romania libera 0 comentarii

Oamenii susţin că, potrivit documentelor oficiale, cauzele decesului sunt similare cu cele constatate după autopsiile din cazul Colectiv, potrivit surselor TVR.

Ion Toma (67 de ani), bolnav de COVID, era internat din 5 noiembrie în Spitalul Județean din Piatra Neamț, iar pe 14 noiembrie a fost mutat în secția ATI pentru că i se agravase starea de sănătate. După câteva ore, a izbucnit incendiul extrem de violent într-unul dintre saloanele de terapie intensivă. Ion Toma și alți 9 pacienți au murit în acea seară. Fiul bărbatului a aflat de incendiu de pe internet. Bărbatul cere dreptate pentru părintele său, dar și pentru toți cei care au pierit mistuiți de flăcări.

Rudele victimei au făcut plângere penală împotriva spitalului pentru ucidere din culpă, însă spitalul nu cunoaște încă detalii. 10 persoane au murit în incendiu, iar mai multe au fost rănite, între care și cadre medicale.

 

Comentarii

loading...