Familiile victimelor incendiului din Piatra Neamț primesc ajutoare de urgență

Familiile victimelor incendiului din Piatra Neamț primesc ajutoare de urgență

Guvernul urmează să adopte în şedinţa de vineri, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor victimelor incendiului produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Ioana Oancea 0 comentarii

Potrivit hotărârii aflate pe masa Guvernului, se prevăd "acordarea de ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor aparţinătoare victimelor incendiului produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, în data de 14 noiembrie 2020, în limita sumei de 100.000 lei, din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale pentru anul 2020".

Ajutoarele de urgenţă se acordă familiilor ai căror membri au decedat sau au fost răniţi în incendiu, indiferent de veniturile acestora, în cuantum de 5.000 lei pentru fiecare. Ajutorul se plăteşte soţului/soţiei ori rudelor directe de gradul 1 sau 2 sau, în lipsa acestora, persoanei fizice care demonstrează cu documente doveditoare că s-a ocupat de organizarea înmormântării, în cazul persoanelor decedate, sau, după caz, declaraţie pe propria răspundere că se ocupă de îngrijirea persoanei rănite, după cum se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG. 

Comentarii

loading...