8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecial8 milioane de dolari, 88 de runde si cel mai tanar campion...

8 milioane de dolari, 88 de runde si cel mai tanar campion la poker din istorie

Un tanar american in varsta de 21 de ani, dintr-un orasel din Michigan, a devenit cel mai tanar campion mondial la poker, stabilind un record absolut in istoria de 40 de ani a turneului World Series of Poker, care a inceput in luna iulie si la care au participat aproape 6.500 de concurenti. Desfasurata marti, in Las Vegas, partida finala care l-a consacrat pe Joe Cada a avut ca miza chipsuri in valoare de peste 100 de milioane de dolari. Tanarul castigator a obtinut un premiu de 8,5 milioane de dolari, cu o pereche de nouari, invingandu-l in finala pe mult mai experimentatul sau concurent, Darvin Moon, de 46 de ani, care avea in mana doua carti mari: o dama si un jack. Pe masa se aflau insa doi septari, un popa, un opt si un zecar, ceea ce i-a asigurat succesul tanarului jucator.

"Am avut emotii, nu credeam ca o sa castig cu o pereche, dar a fost unul dintre cele mai minunate vise si sunt foarte fericit pentru sansa pe care am avut" – a declarat Joe Cada, citat de Associated Press. In schimb, Moon si-a exprimat regretul ca a plusat exagerat de mult, de fapt, toate chipsurile, la ultima mana asumandu-si un risc mult prea mare declarand "all in". Partida de poker dintre cei doi a avut 88 de runde, desfasurate pe parcursul a trei ore, cu o singura pauza de 20 de minute.

Astfel, Joe Cada a stabilit un nou record mondial, depasindu-l la categoria varsta pe danezul Peter Eastgate, fata de care este mai tanar cu 340 de zile. Recordul anterior s-a mentinut timp de 20 de ani si 11 luni, fiind stabilit de jucatorul cu bratara de aur Phil Helmuth, care de altfel a participat si la finala de aseara si care i-a facut poze noului detinator al recordului, dupa meci. De mentionat ca mama noului castigator, Ann Cada, este de profesie dealer la un casino din Detroit. Printre lacrimi de bucurie, ea si-a imbratisat cu emotie fiul, care si-a luat angajamentul ca va continua sa joace in campionatul profesionistilor de poker. Intr-o atmosfera incendiara, la care au asistat peste 1.500 de fani, Joe a declarat presei ca, de regula, joaca foarte bine atunci cand este pozitionat cu spatele la perete. Totodata, el a dezvaluit ca a participat in cazinouri sau baruri la zeci de turnee online de jocuri cu castiguri virtuale, insa niciodata nu a jucat poker pe internet, neavand acasa un computer si nici adresa de email.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă