10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialAdrian Iovan a tras intentionat

Adrian Iovan a tras intentionat

Specialistii criminalisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB) au reusit sa finalizeze expertiza balistica in cazul controversatului omor din cartierul Primaverii. Concluzia expertilor este una fara dubii si arata ca Adrian Iovan a tras intentionat in hotul Bogdan Iancu, care i-a patruns prin efractie in locuinta. Sotul cunoscutei creatoare de moda Romanita Iovan declarase ca arma s-ar fi descarcat accidental, hotul murind pe loc.

Comisarul Constantin Grumezescu, seful Serviciului Arme, Explozivi si Substante Toxice din DGPMB, a infirmat declaratia lui Adrian Iovan, declarand ca pusca Winchester, de calibrul 12 milimetri, care a fost folosita la impuscarea lui Bogdan Iancu se poate descarca numai daca este activata prin percutie, adica prin apasarea tragaciului. Conform raportului de expertiza, pusca lui Adrian Iovan nu prezenta defectiuni care sa favorizeze declansarea accidentala a cuiului percutor. Concluziile expertizei balistice vor fi insa oficiale abia saptamana viitoare, dupa ce se va efectua si reconstituirea imprejurarilor in care s-a produs incidentul din 6 octombrie, soldat cu moartea lui Bogdan Iancu.

Bogdan Iancu a fost impuscat de la 30-40 cm distanta

Raportul balistic a mai stabilit ca Adrian Iovan a tras de la o distanta foarte mica, expertii apreciind ca arma s-a descarcat de la aproximativ 30-40 de centimetri. Conform criminalistilor, alicele, de calibrul 5 mm, nu s-au imprastiat decat pe o raza foarte mica, ramanand grupate. Adrian Iovan consemnase in declaratia data in fata procurorului Andreea Serbanoiu ca prima care l-a vazut pe intrus a fost sotia sa, Romanita. “Mi-a spus ca a vazut un hot. Atunci, m-am ridicat imediat din pat, iar el a fugit pe scari. Pana am iesit din dormitorul nostru de la etajul doi, hotul ajunsese deja la unu. A intrat in bucatarie, apoi s-a aruncat pe geam si a cazut in curtea interioara”, a declarat barbatul. In continuare, Adrian Iovan a descris cum s-a dus sa-si ia pusca de vanatoare, de teama ca in casa sa nu mai fie si alti jefuitori. “Luasem arma fiindca ma gandeam ca in casa mai pot fi alti hoti. S-a intamplat un accident nefericit. L-am zarit pe hot agatat de tevile de gaze. Atunci am vrut sa-i dau cu pusca peste mana, dar arma s-a descarcat. N-am vrut sa-l impusc”, a mai declarat sotul creatoarei de moda. Raportul balistic schimba cu totul datele complicatului caz. Dar procurorii nu se vor grabi sa traga concluzii inainte de finalizarea tuturor expertizelor dispuse, precum si a reconstituirii faptelor. Anchetatorii vor stabili, dupa efectuarea expertizelor, daca mai sunt indeplinite conditiile legale privind legitima aparare.

Crima cu sange rece?

Avocata surorii barbatului impuscat, Mariana Stefan, a declarat ca asteapta concluziile finale ale anchetei. Aparatorul este insa sigur ca in acest caz este vorba de o crima cu sange rece, date fiind concluziile raportului balistic. In opinia sa, datele cazului nu se vor mai modifica, fiind vorba de o expertiza tehnica. Avocata a mai spus ca va sustine Parchetul in administrarea tuturor probelor si ca numai dupa ce acestea vor fi stranse va putea fi incadrata fapta.
La randul sau, aparatorul lui Adrian Iovan, Cristian Sarbu, considera ca raportul balistic nu schimba prea mult datele cazului, fiind vorba tot de legitima aparare. Sarbu a mai spus ca, fiind vorba de concluzii preliminare, este putin probabil ca acestea sa fie transante. Avocatul a pledat in fata procurorilor pentru legitima aparare, spunand ca, pe parcursul anchetei, va demonstra starea de temere in care s-a aflat clientul lui atunci cand l-a impuscat in cap pe Bogdan Iancu.

Cele mai citite

Calificare istorică! Corvinul Hunedoara, în finala Cupei României

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara s-a calificat pentru prima dată în istorie în finala Cupei României, după ce a învins-o pe teren propriu pe FC...

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...

O fostă câștigătoare de la „Vocea României”, mărturie dureroasă despre experiența nașterii: „A fost foarte traumatizantă. Cadrele medicale înjurau, vorbeau foarte urât!”

Cristina Bălan, artista care în 2015 a câștigat marele trofeu la „Vocea României", a povestit experiența traumatizantă pe care a trăit-o în urmă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă