8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialBosanceanu a intrat in vizorul DNA si al ANAF

Bosanceanu a intrat in vizorul DNA si al ANAF

Nori negri deasupra afacerilor lui Bosanceanu (foto). Patronul clubului de fotbal Farul Constanta a intrat in vizorul DNA, care verifica acuzatiile de blat din mai multe jocuri ale “marinarilor”. Procurorii anticoruptie se pare insa ca au trecut cu vederea afacerile de amploare ale magnatului constantean, care a intrat in posesia hotelului Oltenia si chiar a Santierului Naval Constanta in urma unor manevre financiare calificate de mass-media drept cel putin dubioase.

Cluburi celebre si patroni la fel de celebri din lumea sportului rege sunt verificati de procurorii Departamentului National Anticoruptie. Comentariile acide aduse mai multor meciuri au trezit interesul anchetatorilor care au deschis, preventiv, o actiune de verificare a imprejurarilor in care au avut loc aceste intalniri sportive. Cu toate ca mingea este rotunda, gurile rele spun ca aceasta a fost incurajata sa intre in plasa unei singure porti. Tintele acuzatiilor de “blat” au fost echipele Steaua si Rapid. Meciurile aflate acum pe lista procurorilor sunt Steaua-FC Farul, Rapid-Gloria, CFR Cluj-Rapid, Rapid Bucuresti-FC Farul, Sportul-Steaua si FC National-Pandurii.

Procurorii anticoruptie ataca

Purtatorul de cuvant al Departamentului National Anticoruptie, Livia Saplacan, a declarat ca a fost intocmit un dosar penal si ca in momentul de fata se fac verificari asupra presupuselor aranjamente ale unor meciuri si oferirea de foloase care sa determine un comportament diferit in teren al echipelor rivale.
La baza stau si declaratiile unor presedinti de cluburi, care au sustinut ca au dat bani unor echipe pentru a le motiva. “In stadiul actual pot sa spun ca cercetarile sunt in plina desfasurare, dar inca nu putem da publicitatii nici un nume al persoanelor verificate avand in vedere ca exista posibilitatea ca ele sa fie nevinovate”, a mentionat Livia Saplacan.
Cum FC Farul apare insa cap de lista alaturi de Steaua si Rapid, Gheorghe Bosanceanu, patronul clubului, va fi si el, cel mai probabil, vizitat de anchetatorii DNA. Magnatul de la malul marii este insa o cunostinta mai veche a procurorilor. In ultimii ani numele acestuia a aparut in cateva scandaluri de proportii, peste care s-a asezat insa praful.

Bodu e pe faza

Prezent la Constanta, presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a parut reticent in declaratii cand a venit vorba de Farul. “Habar nu am de Farul”, a declarat el initial. “Vad ca o duce chiar bine in clasament”, a adaugat peste cateva minute, cand parea ca-si aminteste ca este echipa orasului sau natal. “Farul nu are datorii foarte mari, adica are datorii mai mici decat alte echipe din Liga 1, parca asa se numeste acum”, a recunoscut Bodu. Acesta a precizat ca nu va urma totusi procedura folosita in cazul lui Gigi Becali, pentru ca aici avem de-a face cu alta speta. “Farul nu s-a multiplicat. E una sa ai datorii, sa nu le platesti, ca persoana juridica, si alta e sa-ti faci o alta persoana juridica alaturea si sa muti afacerea pe ea”, a precizat seful ANAF.

Hagi avea dreptate!

Gheorghe Hagi a declarat intr-o conferinta de presa ca nu va da niciodata mana cu patronul FC Farul, pentru ca se va murdari. Se pare ca legenda fotbalului romanesc avea dreptate. Echipa la care a debutat apare pe lista celor suspectate ca ar fi regizat victorii. Fotbalistul a fost atacat dur de suporteri, despre care a spus ca sunt manati de Bosanceanu, care vroia sa se razbune pe faptul ca Hagi nu a ramas la club, sa antreneze in conditiile impuse de el. In apararea lui Hagi au sarit oamenii de valoarea ai fotbalului constantean, care au remarcat ca acesta i-a ajutat neconditionat, chiar si atunci cand clubul se afla in Divizia B. Unii au uitat, se pare, sponsorizarile sale generoase, dorind sa-i foloseasca imaginea in scopuri personale.

In ritm de melc

Lentoarea cu care actioneaza DNA si ANAF sunt surprinzatoare. Daca cazurile in care s-au implicat membri PSD lucrurile s-au desfasurat cu o viteza laudata chiar si de forurile europene, se pare ca cele doua institutii nu au deocamdata curaj sa ia taurul de coarne. Ce se intampla acum sunt timide incercari de a ascunde faptele mult mai grave ale patronului constantean. DNA nu a facut inca lumina in cazul hotelului Oltenia, cumparat de o secretara de-a lui Bosanceanu cu salariul pe aproape… 600 de ani! Cat despre privatizarea dubioasa a Santierului Naval Constanta, tacerea este absoluta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă