6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialBosch anunta noi investitii in Romania

Bosch anunta noi investitii in Romania

La unsprezece ani de prezenta pe piata romaneasca, cu ocazia inaugurarii noului sediu Bosch, avand o suprafata de 2.700 de mp, grupul Bosch a anuntat continuarea investitiilor in Romania, ca o dovada de apreciere a potentialului tarii noastre. Bosch Rexroth va investi la Blaj 10 milioane de euro, intr-o noua fabrica de tehnica liniara. Pe o suprafata de 40.000 de metri patrati si cu un numar de aproximativ 300 de angajati, se vor produce ghidaje profilate incepand cu anul 2007.
Istoria Bosch a inceput in 1886, cand Robert Bosch a deschis in Stuttgart (Germania) “Atelierele pentru mecanica fina si electrotehnica”. Principiile si valorile initiale Bosch au ramas valabile si astazi: dezvoltarea unor produse tehnice de calitate superioara, clarviziunea de intreprinzator si preluarea responsabilitatilor sociale.
Cu peste 242.000 de angajati in intreaga lume, Bosch este lider mondial atat in productia si furnizarea de componente pentru industria auto, cat si in domeniul echipamentelor destinate securitatii cladirilor. In 2004, cifra de afaceri a concernului Bosch a fost de 40 de miliarde de euro. 72% din aceasta suma a fost realizata in afara Germaniei. Anual, 8% din cifra de afaceri este investita in cercetare si dezvoltare; astfel, in 2004 Bosch a inregistrat peste 2.700 de patente de inventii.
In Romania, Bosch este o prezenta constanta inca din 1994, prin Robert Bosch SRL, reprezentanta regionala a grupului german, care realizeaza importul produselor grupului si le comercializeaza prin retelele autorizate de distributie. In toti acesti ani, Bosch a oferit o gama larga de produse ce poarta marca inovatiei si a calitatii, de la scule electrice portabile Bosch, Skil si accesorii marca Bosch si Hawera, la centrale termice de apartament Junkers sau piese si accesorii auto Bosch.
In domeniul sculelor electrice portabile, Bosch este lider pe piata romaneasca. In prezent, Bosch ofera un sortiment larg de produse pentru mesteri, utilizatori casnici si pentru intreaga industrie, de la masina de gaurit cu percutie pana la ferastraul circular si sculele electrice pentru gradinarit. Prin Bosch Service Center, parte componenta a reprezentantei, se asigura service in garantie si postgarantie pentru scule electrice portabile marcile Bosch si Skil.
In domeniul echipamentelor auto, Bosch este unul dintre liderii pietei globale a furnizorilor pentru industria auto. Si in Romania, Bosch Auto ofera componente si sisteme fiabile de ultima generatie, astfel incat conducerea automobilului sa fie mai sigura (programul de stabilitate electronic – ESP), mai ecologica si mai economica (motoarele cu injectie Diesel). Bosch a introdus in premiera pe piata romaneasca conceptul Bosch Car Service, o retea de service-uri auto cu acoperire la nivel national, aflata in continua dezvoltare. Bosch furnizeaza si echipamente audio-video Blaupunkt: radiocasetofoane, boxe auto, CD playere cu MP3.
De asemenea, Departamentul Termotehnica ofera pietei romanesti centrale termice, cazane si incalzitoare instantanee de apa purtand marca Junkers – marca a concernului Bosch. Asigurand confortul de caldura si apa calda la parametri optimi, in conditii de eficienta si economie, centralele termice Junkers, cu o traditie si experienta de peste o suta de ani, se disting prin fiabilitate si durabilitate, functionare sigura si exploatare simpla. Bosch promoveaza prin toate marcile sale numai produse inovatoare, bazate pe cercetare, tehnologie si dezvoltare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă