25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024

Breviar

Preot greco-catolic brasovean, ucis in propria locuinta

Enoriasii greco-catolici din Brasov au fost ingrijorati cand au constatat ca preotul nu mai vine la biserica pentru oficierea slujbei. Acestia s-au constituit intr-un mic grup si, odata ajunsi la locuinta acestuia din str. Castelului, vazand ca nu li se deschide usa, au decis sa intre prin forta. Astfel, acestia l-au gasit pe preotul Gheorghe Botoi, in varsta de 82 de ani, mort in mijlocul unei incaperi si toate camerele vraiste. In urma cercetarilor politistilor si procurorilor criminalisti, s-a stabilit ca preotul a fost strangulat si autorul a incercat sa-l jefuiasca. Ancheta este in curs, criminalistii reusind sa aiba un cerc de suspecti pe care ii ancheteaza in prezent.

Rectificarea bugetara, pregatita la Finante

“Rectificarea bugetara se afla in pregatire la Ministerul Finantelor si o vom pune pe masa Guvernului cand va fi gata”, a declarat, ieri, premierul Tariceanu. El a precizat ca Sanatatea va beneficia de o suplimentare de buget pentru plata medicamentelor compensate si in vederea eliminarii dezechilibrului din ultimele patru luni, dar la alte capitole bugetare se vor opera reduceri semnificative. Tariceanu a evitat sa nominalizeze domeniile care vor avea mai putini bani, dar a aratat ca este ingrijoratoare cresterea cheltuielilor salariale. “Cheltuielile salariale au scapat in unele sectoare de sub control. Va trebui sa tinem in mana aceste cheltuieli salariale”, a marturisit premierul. Imediat, el a revenit asupra acestei afirmatii aratand ca sintagma “au scapat de sub control” nu este potrivita; mai potrivita ar fi fost constatarea ca respectivele cheltuieli “nu trebuie sa treaca de anumite limite, convenite cu Fondul Monetar International, astfel incat sa se agraveze deficitul de cont curent”.

In mai, inflatia a scazut la 0,3%

Rata inflatiei s-a diminuat in luna mai la 0,3%, comparativ cu 1,8% in luna aprilie, ramanand insa la nivelul anualizat de 10%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Rata medie lunara din acest an a scazut de la 0,9% la 0,8%. Raportat la sfarsitul anului trecut, cresterea medie a preturilor in luna mai a fost de 3,8%, depasind jumatate din nivelul estimat de Banca Nationala a Romaniei pentru intregul an, de 7%.
Cele mai semnificative scumpiri au avut loc, la fel ca in luna aprilie, in sectorul serviciilor, unde media majorarii preturilor a fost de 1%. Intre acestea, tarifele pentru utilitatile de apa si canal s-au majorat cu 1,9%, transportul urban s-a scumpit cu 3,7%, iar preturile serviciilor postale au crescut cu 6,1%.
In schimb, preturile alimentelor au ramas aproape constante, cresterea fiind de 0,1%. Tarifele la energia electrica, termica si la gaze naturale au ramas neschimbate.

Factura pentru pompe: 42.000 de euro

Guvernul a alocat 42.000 de euro pentru plata cheltuielilor determinate de utilizarea pompelor unguresti in perioada 5-19 iunie 2005. Autoritatile ungare au suportat cheltuielile specialistilor si pe cele de intretinere si exploatare a pompelor pana pe 4 iunie.

Cele mai citite

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă