18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Breviar

Seful de la “Doi si un sfert” Vrancea,beat la volan

Comisarul-sef Dumitru Paraschiv de la serviciile secrete din Vrancea ale MAI (fosta “Doi si un sfert”) s-a urcat beat la volan intr-o Dacie 1310 si a provocat un accident de masina pe Bdul Unirii din Focsani. Acum doua seri, fiind sub influenta bahica, politistul nu a fost atent, nu a pastrat distanta regulamentara si a intrat intr-un Opel Astra, care era condus regulamentar de Mihaita Crudu, de 19 ani, ceea ce a dus la avarierea celor doua autoturisme. Initial, comisarul-sef a refuzat sa prezinte agentului de circulatie actele la control, recurgand la motive copilaresti: cica le-ar fi uitat acasa. In urma insistentelor, Paraschiv si-a amintit ca, totusi, buletinul se afla in buzunarul sau si a acceptat si testul de alcoolemie. Asa s-a descoperit ca seful de la fostul “Doi si un sfert” era beat, dupa ce i s-a pus fiola. In urma examinarii cu etilotestul, a rezultat o concentratie de 0,75 mg/l alcool in aerul expirat. In mod normal, ar rezulta o concetratie de cel putin 1,40-1,50 mg/l alcool in sange si atunci fapta intra in sfera penalului.

S-au gasit bani pentru salariile restante ale procurorilor

Ministerul Justitiei a facut rost de bani pentru plata sumelor restante ca drepturi salariale procurorilor. MJ a obtinut aprobarea Guvernului privind suplimentarea bugetului Ministerului Public cu suma de 18.500 lei (RON). Suma de 16.000 lei (RON) va fi folosita pentru plata sumelor datorate ca drepturi salariale procurorilor si personalului auxiliar de specialitate aferente perioadei 2000-2004, pentru care s-au emis hotarari judecatoresti irevocabile.

Teatrul de Opereta “Ion Dacian” va avea un nou sediu

In aproximativ o luna, Teatrul de Opereta “Ion Dacian” va avea din nou un sediu. Printr-o hotarare de Guvern care va fi initiata in curand, Sala Omnia (din Piata Revolutiei nr. 1) va trece din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor in administrarea Ministerului Culturii si Cultelor. Ministerul Finantelor a promis deja fonduri pentru realizarea studiilor de fezabilitate, iar pentru amenajarea salii (ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, s-a referit la suprainaltarea cladirii, construirea a doua buzunare laterale, precum si la realizarea unei fose pentru orchestra) se asteapta ajutorul Guvernului. Proiectele de reamenajare a salii au fost finalizate de arhitectul Romeo Belea.

Site-ul CNAS, atacat de un… arab inarmat

Asiguratii care au incercat ieri sa acceseze forumul de pe site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate au observat ca acesta nu se deschide. Motivul: unul cat se poate de bizar – pagina de Internet a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a fost atacata… informatic.
Astfel, in locul forumului a aparut imaginea unui arab inarmat. Primele cercetari au condus catre un “atacator” din afara tarii, se pare ca de la Amsterdam, care a vrut sa faca o gluma ce a iesit… cam prost.

Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă