16 C
București
joi, 2 mai 2024

Breviar

Tragedia unei familii

Patru persoane au decedat in urma unui violent incendiu, izbucnit in noaptea de vineri spre sambata, in jurul orei 1.00, intr-un imobil din satul Talmacel, in Marginimea Sibiului. Potrivit politistilor, toti cei patru morti apartin aceleiasi familii si, dupa pozitia trupurilor gasite carbonizate, este aproape o certitudine faptul ca au decedat in timpul somnului. Din primele cercetari reiese ca incendiul a izbucnit in urma unui scurtcircuit aparut la instalatia electrica a imobilului in care locuiau membrii familiei lui Ioan Besleaga. Politia din Talmaciu a fost prima autoritate sesizata si, in scurt timp, la fata locului au ajuns atat efective ale Grupului Militar de Pompieri, cat si o echipa operativa din partea IPJ.
Imobilul in care locuia familia Besleaga avea un etaj-mansarda construit complet din lemn, cu pereti acoperiti cu tencuiala. Constructia este astfel orientata incat accesul in camere se putea efectua, printr-un hol, de pe terasa casei, situata intr-o zona ce favorizeaza rapid producerea unor puternici curenti de aer. Tocmai de aceea – sustin surse din cadrul Politiei – flacarile s-au extins rapid, au cuprins intreaga mansarda si acoperisul, si in scurt timp au redus intreaga constructie la o gramada de moloz si cenusa.
In momentul in care pompierii au reusit sa patrunda in dormitor, printre resturile de lemn ars, cenusa si tencuiala desprinsa de pe pereti au fost gasite patru trupuri umane carbonizate. S-a stabilit ca este vorba despre sotia lui Ioan Besleaga, de 36 de ani, si trei copii ai familiei, cu varste cuprinse intre sapte si cinci luni.

Tariceanu: Bugetul nu e subiect de disputa in Coalitie

Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat, ieri, ca alcatuirea bugetului de stat pentru anul 2006 nu este un subiect de disputa intre PNL si PD. “Alocatiile bugetare nu s-au dat pornindu-se de la premisa ca finantam domeniile ministrilor PNL si le subfinantam pe celelalte. Toti ministrii au plecat nemultumiti de la dezbaterile pe buget”, a spus Tariceanu. Premierul a mai afirmat ca nu exista solutii pentru a putea finanta toate nevoile ministerelor si ca finantarea trebuie sa se faca pe proiect. “Alocatiile bugetare nu sunt date pentru dotarea administratiilor cu masini si mobilier”, a subliniat Tariceanu. El sustine ca finantarea invatamantului trebuie facuta in functie de necesitatile elevilor, nu de specializarile profesorilor. Primul-ministru a evitat sa spuna daca se vor da mai multi bani educatiei, precizand ca se pune problema sa se acorde fonduri mai mari tuturor celor care au nevoie. De asemenea, Tariceanu a explicat ca daca se dau fonduri mai mari unor ministere trebuie taiate alocatii de la alte ministere.

Romania a pierdut o investitie de minimum 35 milioane euro

Producatorul suedez de cosmetice Oriflame intentiona sa investeasca intre 35 si 50 de milioane de euro pentru construirea unei fabrici in Romania, dar a preferat in cele din urma Rusia din cauza taxelor si impozitelor mari de pe piata romaneasca. “Au decis in final sa investeasca la Moscova, pentru ca la noi taxele si impozitele sunt foarte mari. Cu cat costurile investitiei cresc, se majoreaza si pretul produselor, care nu mai sunt competitive, si nu poti supravietui cu o marja de profit mica”, a declarat Monica Tatoiu, directorul general al Oriflame Romania. Ea a precizat ca fabrica urma sa fie construita pe un teren situat in partea de nord a Bucurestiului.

Cele mai citite

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...

Platforma OnlyFans se confruntă cu o anchetă în Marea Britanie

Autoritatea britanică de reglementare în domeniul mass-media, Ofcom, a deschis o investigație pentru a stabili dacă site-ul OnlyFans, destinat exclusiv adulților, face suficiente eforturi...

Blinken se asigură că Israelul nu va ataca orașul Rafah fără un plan umanitar

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a deplasat miercuri la Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel către Fâşia Gaza, informează...
Ultima oră
Pe aceeași temă