10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024

Breviar

Primarul din Sebes vrea sa termine sala de sport din Lancram

Primarul municipiului Sebes, Alexandru Dancila, vrea ca sala de sport care a inceput sa fie construita in apropierea mormantului lui Lucian Blaga din cimitirul de la Lancram sa fie terminata, lucrarile aflandu-se deja intr-o stare avansata (mai sunt de adaugat finisajele interioare si covorul asfaltic). Alexandru Dancila a declarat ca aceasta nu este numai dorinta autoritatilor locale, dar si cea a cetatenilor din Lancram, invocand chiar existenta unor liste cu semnaturile majoritatii localnicilor. Declaratia primarului vine imediat dupa luarea de pozitie a ministrului delegat pentru Lucrari Publice, L'szlo Borbely, care anuntase luni ca sala de sport va fi demontata, in locul ei urmand sa fie construite o sala de gimnastica si cateva sali de clasa. In urma cu cateva zile, ministrul Culturii si Cultelor, Mona Musca, anuntase ca institutia pe care o conduce a dat in judecata Primaria. Pana la rezolvarea in instanta a conflictului, lucrarile de constructie au fost suspendate.

TVA ar putea creste la 21-22% de la 1 ianuarie 2006

Taxa pe valoarea adaugata (TVA) ar putea fi majorata de la 1 ianuarie 2006 cu doua sau trei puncte procentuale pentru ca una dintre problemele economiei romanesti in acest moment este cresterea prea mare a consumului, a declarat intr-un interviu acordat BBC ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu. Acesta a adaugat ca o decizie privind cota standard a TVA, situata in prezent la 19%, va fi luata in perioada urmatoare. “Atunci cand vorbim de deficitul de cont curent, de pericolul inflationist, asta inseamna un consum prea mare. Ce s-a intamplat? Inca din anul 2004 – an electoral – salariile au crescut prea mult, apoi si prin cota unica au ramas prea multi bani la oameni, s-a dezvoltat foarte mult creditul de consum. Toti acesti factori au facut ca in Romania consumul sa creasca foarte mult”, a afirmat ministrul Finantelor.
El a adaugat ca cifra “16” a devenit un fel de cifra magica a economiei romanesti, de la 1 ianuarie 2006 urmand sa fie impozitate cu aceasta cota profitul, venitul, precum si dividendele, tranzactiile speculative imobiliare, dobanzile si castigurile din piata de capital. “Filozofia noastra este aceea de a incuraja munca, cu alte cuvinte de a o taxa la un nivel scazut, dar pe de alta parte trebuie sa taxam mai mult consumul”, a mai spus Popescu.

Doi raniti in explozia din Colentina au decedat la spital

Cei doi raniti in explozia din cartierul Colentina au decedat la sectiile de reanimare ale spitalelor in care au fost internati. Femeia in varsta de 37 de ani, cu arsuri grave intinse pe toata suprafata corpului si cu caile respiratorii arse, a decedat la Spitalul de Chirurgie Plastica si Reparatorie dupa patru zile de suferinta.
Cel de-al doilea ranit grav a murit ieri la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca. El a fost adus la unitatea spitaliceasca cu arsuri profunde intinse pe aproape tot corpul. De la inceput medicii au fost extrem de rezervati in privinta sanselor de supravietuire ale celor doi pacienti.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă