10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Breviar

Tabere gratuite pentru copiii noilor sinistrati

Copiii familiilor afectate de inundatiile din ultima perioada vor putea merge si ei in tabere gratuite. In acest sens, Guvernul a alocat suma de 949.600 RON pentru acoperirea cheltuielilor necesare. Se estimeaza ca un numar de 1.000 de copii ai sinistratilor va beneficia de un sejur de 14 zile in tabere pana la data de 9 septembrie a.c.

Noul regulament scolar, elaborat fara consultarea sindicatelor

Aprobarea noului regulament scolar a starnit dispute intre Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) si sindicalistii din invatamant. Reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale (FEN) au protestat ieri fata de modalitatea in care Ministerul Educatiei si Cercetarii mimeaza relatia de parteneriat social. “Desi exista reglementari legale privind initierea si elaborarea actelor normative, Ministerul Educatiei si Cercetarii, intr-o maniera mai mult decat sfidatoare, a elaborat Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar fara consultarea federatiilor sindicale reprezentative din invatamant in comisiile tehnice de lucru si in Comisia de dialog social”, a afirmat Catalin Croitoru, presedintele FEN. Sindicalistii s-au declarat ingrijorati de precedentul creat, avand in vedere faptul ca se va elabora Proiectul legii privind descentralizarea invatamantului preuniversitar, lege de o importanta capitala pentru viitorul invatamantului romanesc.
Federatia Educatiei Nationale sustine reforma sistemului educational numai in cadrul unui pachet legislativ care sa reglementeze, unitar si armonios, domeniul, fara repetarea greselilor unui stil de reforma pe principiul "carpelii”.

Capcane pentru animalele salbaticite din Tulcea

Cele 15.000 de animale salbaticite din Delta Dunarii, cabaline si bovine, vor fi prinse si sacrificate, intrucat ele pot transmite boli periculoase precum antraxul. “Din estimarile pe care le avem, sunt in jur de 15.000 de animale, cele mai multe bovine, care traiesc intr-o stare de semisalbaticie. Autoritatea Sanitara Veterinara si Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor au responsabilitatea de a captura, verifica si de a sacrifica animalele bolnave din aceasta zona, pentru ca exista pericol de antrax si de alte boli”, a declarat Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii. Guvernul a alocat Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor – Directia Judeteana Tulcea suma de 750.000 RON pentru finantarea activitatilor intreprinse in scopul identificarii animalelor domestice din Rezervatia Biosfera Delta Dunarii, precum si pentru evaluarea starii de sanatate a acestora.
Suma se asigura din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului si va acoperi cheltuielile pentru: amenajarea oboarelor capcana, plata celor care prind animalele, achizitionarea materialelor sanitar-veterinare de diagnostic si eutanasie, a substantelor dezinfectante, a combustibililor, precum si pentru achizitionarea echipamentelor de imbarcare si transport. Tot din acesti bani animalele capturate vor fi hranite pana la eutanasierea lor.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă