6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Breviar

Fostii combatanti pot beneficia de reduceri la spectacole

Veteranii de razboi si vaduvele de razboi pot beneficia de reduceri de 50% la cumpararea biletelor de intrare la spectacole, iar la serbarile nationale li se vor rezerva 5% din totalul locurilor. Au dreptul sa solicite reduceri la biletele de spectacole si accidentatii de razboi in afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate din cauza actiunii unor mijloace de lupta utilizate in razboi. Conform Legii 44 din 1994 Ð republicata si cu modificarile ulterioare, fostii combatanti au acces gratuit la manifestarile cultural-sportive organizate de Ministerul Apararii Nationale si ale Ministerului de Interne. De asemenea, acestia au acces la Cercul Militar National, la cercurile militare de garnizoana, la casele de cultura, la caminele de garnizoana, la restaurantele si popotele apartinand Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Administratie si Internelor, precum si la locurile de agrement ale acestora in aceleasi conditii ca si cadrele active.

Romania doneaza corturi pentru SUA

Guvernul a decis ieri acordarea a 120 de corturi pentru sinistratii din SUA. Cele 20 de corturi de comandament, la care se adauga 100 de corturi izoterme, costa aproximativ 30 milioane de lei vechi. Formalitatile de export vor fi indeplinite de Compania Romtehnica. Corturile vor fi preluate cu mijloace de transport NATO din baza de la Otopeni. Anterior, Romania a trimis in SUA o echipa de sapte medici legisti.

Agentie Nationala pentru Prestatii Sociale

In subordinea Ministerului Muncii va fi infiintata Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, a stabilit Guvernul printr-un proiect de lege. Noua institutie va administra un sistem unitar de plata a prestatiilor sociale, incepand de la 1 ianuarie 2008. Tot Ministerul Muncii va conduce si activitatea altor doua institutii Ð Observatorul Social (o banca de date care va furniza informatii din domeniul social autoritatilor) si Inspectia Sociala (care va urmari indeplinirea conditiilor de atribuire a ajutoarelor). Inspectorii sociali vor prelua de la 1 ianuarie 2007 responsabilitatile de control ale Autoritatilor Nationale pentru Persoanele cu Handicap si pentru Protectia Drepturilor Copilului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă