14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFabrica clandestina de alcool descoperita in judetul Alba

Fabrica clandestina de alcool descoperita in judetul Alba

Comisarii Garzii Financiare din Alba Iulia au descoperit, in noaptea de joi spre vineri, o fabrica clandestina de alcool in municipiul Aiud. Potrivit comisarului-sef Dorin Nistor, in imobilul respectiv au fost gasite doua rezervoare in care se aflau 2.500 de litri de bauturi spirtoase contrafacute, cel mai probabil rachiu si votca.
Descoperirea fabricii clandestine a fost facuta dupa ce, initial, comisarii Garzii Financiare au identificat la o societate comerciala din comuna Livezile 360 de PET-uri de doi litri de alcool contrafacut, etichetate cu banderole false. “Efectuand cercetari in legatura cu identitatea furnizorului, s-a ajuns la firma din Aiud. Aici, in urma sprijinului acordat de Politie, s-a organizat o activitate de panda pe tot parcursul noptii”, a afirmat Dorin Nistor.
Actiunea a dat roade in jurul orei 1.00, cand din fabrica au iesit doua utilitare incarcate cu acelasi tip de bautura. In una dintre masini au fost descoperite 2.046 PET-uri de doi litri si 421 PET-uri de cinci litri fiecare, pline cu bauturi spirtoase fara banderola si eticheta. De asemenea, in cealalta autoutilitara erau trei recipiente de 200 litri pline cu alcool etilic.
Potrivit sursei citate, s-a solicitat prezenta la Aiud a unui laborator mobil al Imprimeriei Nationale, respectiv a unor reprezentanti ai Garzii Financiare din Bucuresti. De asemenea, un laborator al Directiei pentru Siguranta Alimentelor Alba a fost dus in Aiud pentru efectuarea unor cercetari in legatura cu alcoolul descoperit.
Politisti criminalisti din cadrul IPJ au declansat cercetari pentru identificarea persoanelor care au fabricat bautura contrafacuta. De mentionat ca unul dintre presupusii asociati ai firmei care detine fabrica clandestina a fost identificat in una dintre cele doua masini, insa persoana respectiva a declarat ca nu are nici o legatura cu bautura descoperita, lucru care a fost sustinut si de cei doi soferi.
Reprezentantii Garzii Financiare au refuzat sa faca public numele societatii. Pe zidul imobilului in care si-a desfasurat activitatea fabrica este trecuta denumirea "SNC Exotic” – sectie bauturi alcoolice.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă