13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialFamilii indoliate de baronul PSD al Moinestilor

Familii indoliate de baronul PSD al Moinestilor


– Ajuns director al Spitalului din Moinesti (gratie PSD) si devenit baron local, medicul Adrian Cotarlet a transformat institutia sanitara intr-o feuda proprie, dominata de “legea tacerii”.
– Mai multe familii indoliate sau traumatizate fizic au solicitat ziarului nostru sa dezvaluie rebuturile profesionale ale unui chirurg acuzat de nenumarate culpe medicale deosebit de grave.

Bilantul victimelor care il acuza pe medicul Cotarlet de malpraxis in chirurgie este unul mai mult decat alarmnat. Pacientii lui Cotarlet (nenorociti pe viata) si rudele celor decedati din cauza unor operatii chirurgicale nereusite s-au decis ca prin intermediul cotidianului nostru sa adreseze Colegiului Medicilor din Romania (CMR) scrisori deschide. Acesti oameni traumatizati solicita anchetarea cazurilor reclamate ca malpraxis si tragerea la raspundere penala si profesionala a baronului PSD Adrian Cotarlet. El mai este acuzat ca isi foloseste functia de director (PSD) al spitalului pentru a-si musamaliza erorile profesionale si manageriale. Medicii si asistentii sanitari care s-au opus abuzurilor de putere ale lui Cotarlet au fost pedepsiti prin razbunari primitive.

Operatie gresita, picior amputat!

– Maria Balanuca, str. Trandafirilor nr. 5, orasul Darmanesti, judetul Bacau, mama pacientului Nicolae Balanuca, ramas cu un picior amputat dupa operatia chirurgicala efectuata de medicul Cotarlet: “In ziua de 9 martie 2004, fiul meu, Nicolae, a avut un accident casnic. Urcat pe o masa, el a cazut cu pulpa piciorului drept intr-un cutit de bucatarie. A facut hemoragie. L-am dus la Spitalul Moinesti, unde la chirurgie era de garda dr. Adrian Cotarlet, care l-a operat pe fiul meu. In data de 19 martie 2004, fiul meu a fost externat. Doctorul Cotarlet mi-a spus ca totul este bine, dar la externare fiul meu a lesinat in liftul spitalului. Atunci am aflat ca baiatul meu avea nevoie de sange. Am strigat dupa ajutoare. Atunci am constatat ca operatia chirurgicala nu reusise. Fiul meu a fost internat din nou si a primit, la insistentele mele, sange pentru transfuzie. Dupa o saptamana, l-a externat. Acasa a avut dureri groaznice la picior. I-am dat calmante. Dupa doua zile, piciorul operat de dr. Cotarlet avea carnea intarita. Se umflase si era vanat. L-am dus iarasi la spital, unde a fost operat a doua zi de dr. Cotarlet si de un alt medic. Am fost informata ca trebuie sa-i amputeze piciorul. Dr. Cotarlet nu a vrut sa ma vada atunci si nu mi-a explicat de ce nu a reusit prima operatie pe care i-a facut-o. Consider, dupa tot ce s-a intamplat, ca operatia doctorului Cotarlet a fost gresita si ca el trebuie sa dea socoteala pentru ca i-a distrus viata si sanatatea baiatului meu, in varsta de 28 de ani”.

“Deces prin exanghinare”

– Vasile Ichim, comuna Poduri, judetul Bacau, ruda a familiilor George Asuencii si Insuratelul Catinca – familii care au pierdut-o pe Daniela Asuencii, dupa ce a fost operata de dr. Cotarlet: “Supunem atentiei opiniei publice un caz de deces care pentru noi, rudele apropiate ale victimei Asuencii Daniela, a trezit suspiciuni. In ziua de 23 septembrie 2004, ruda noastra a decedat la Spitalul Moinesti, in urma sau in timpul unei interventii chirurgicale efectuate de dr. Adrian Cotarlet. Moartea bolnavei de 35 de ani a survenit brusc (…). Consideram ca nu s-a procedat corect (…). Ne intrebam daca a fost oportuna operatia chirurgicala la un bolnav epuizat fizic si psihic deoarece interventia nu era stringenta. (…) Ne mai intrebam daca, in situatia survenita, era normal sa se primeasca atentii consistente si ca acestea sa nu fie returnate familiei in momentul decesului, o familie care avea venituri la limita existentei. Am fost mintiti in legatura cu ora decesului. La ora 13.00 am vorbit cu medicul chirurg, care ne-a spus ca bolnava este la reanimare si sa ne prezentam la ora 18.00, pentru a hotari impreuna daca pacientul sa fie scos de la aparate (…). Noi ne-am prezentat la ora 16.00, cand am aflat ca decedata fusese dusa deja la morga (la ora 13.20). Am aflat ca pacienta a decedat prin exanghinare (a fost o balta de sange imprastiat sub masa de operatie) si ca a fost solicitat medicul legist la sala de operatie). Am vrea sa stim de ce. A fost o procedura corecta tot ce s-a intamplat? Solicitam anchetarea cazului si asteptam rezultatele de la CMR pentru a-i putea raspunde in vreun fel copilului de 14 ani care a ramas fara mama, pentru a-l asigura ca s-a facut tot ce trebuia (…). Vrem sa stim adevarul”.

Deces suspect, necropsie… secretizata

– Inspector la Inspectoratul Teritorial de Munca Bacau, Artemin Mihalache (in varsta de 38 de ani) a murit dupa ce a suferit o interventie chirurgicala la Spitalul Moinesti. Sotia defunctului, Petronela Mihalache, a relatat ce s-a intamplat in februarie 2005: “Artemin Mihalache avea pietre la bila. La sfarsitul lui ianuarie 2005 s-a internat la Spitalul Moinesti, pentru a fi operat de o echipa de medici coordonata chiar de directorul Adrian Cotarlet. Totul a fost bine o saptamana (dupa operatie – n.n.). A venit acasa. Dar la mijlocul lui februarie am fost nevoiti sa-l reinternam, deoarece se simtea foarte rau. Pe 16 februarie a suferit o noua operatie. In aceeasi zi a murit (…). Au ramas fara tata doi copii”. In ziua de 21 februarie a.c., sotia defunctului a solicitat de la spital rezultatul necropsiei. Insa dr. Cotarlet, in calitate de director al spitalului, s-a opus eliberarii documentului cerut. Aceste fapte au fost reclamate la CM Bacau. Dosarul este tergiversat in solutionare.

Fraude necercetate

Incoltit de victimele unor astfel de “operatii chirurgicale”, baronul PSD al Moinestilor asteapta ca organizatia PD Bacau sa-l primeasca in randurile sale. Cotarlet vrea sa-si mentina functia, privilegiile si imunitatea penala. Aceasta in conditiile in care procurorii financiari de pe langa Curtea de Conturi Bacau se tem sa cerceteze cum s-au cheltuit la Spitalul Moinesti sute de mii de euro in dubioase proiecte administrative si manageriale.
Nu am putut consemna replica lui Cotarlet la acuzatiile formulate impotriva sa. Contactat telefonic, secretariatul institutiei ne-a comunicat ca directorul Cotarlet este mai greu de gasit la spital intre anumite ore ale programului sau de “manager”.

“Am extras aschii si vopsea de masina”

– In octombrie 2004, tanarul de 27 de ani Ciprian Vrote, din Scorteni, a ajuns la Spitalul Moinesti cu o plaga la nivelul capului, cauzata de un accident de circulatie (s-a lovit violent de oglinda laterala a unui ARO). A fost operat de Adrian Cotarlet si externat dupa 8 zile. Dupa alte doua zile, pacientul s-a simtit rau, s-a dus la Policlinica din Bacau, unde a fost operat de urgenta de neurochirurgul Sebastian Hriban. A fost deschisa cusatura lui Cotarlet. Ce a constatat reputatul neurochirurg Sebastian Hriban, care a reusit sa-i salveze viata pacientului? Dr. Hriban a declarat cu stupefactie: “Din plaga provocata prin accidentul auto, care avea dimensiuni destul de mari – 3 cm pe 4 cm, in sala de operatie, am extras aschii, dar si vopsea de masina. Pot spune ca pacientul a fost lovit de un ARO de culoare verde”. Familia victimei a depus plangere la Colegiul Medicilor Bacau, o institutie unde – din “intamplare” – dr. Cotarlet detine o functie de conducere! Cazul a fost musamalizat. Nimic de mirare. Cotarlet, in calitate de baron PSD al Moinestilor, si-a construit o puternica retea de cumetri si fini in Parchetele locale si in Politie.

Cele mai citite

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă