7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialFericirea in cuplu dureaza 2 ani, 6 luni si 25 de zile

Fericirea in cuplu dureaza 2 ani, 6 luni si 25 de zile

In timp ce majoritatea cuplurilor ajunse in fata ofiterului starii civile isi imagineaza ca vor fi de-a pururi fericiti impreuna, adevarul este putin deosebit – sustin cercetarile efectuate recente, care revela ca, in medie, dupa nunta viata de familie va fi fericita fix 2 ani, 6 luni si 25 de zile.

Specialistii, citati de publicatia "The Times of India", au descoperit ca dupa al doilea an de casnicie, atentia, respectul, intelegerea, devotamentul si compasiunea dintre parteneri se diminueaza, iar certurile se intetesc. Potrivit studiului, de regula barbatii incep sa adopte atitudini de neglijenta fata de consoarta lor, manifestate de la cele mai banale aspecte ale vietii in doi: uita sa spele cada in urma lor, se fofilesc cand le vine randul la spalat vasele, refuza sa mearga la cumparaturi, etc. Nici femeile nu sunt mai putin flexibile, si ele devin mai neglijente in privinta aspectul fizic (nu se mai fardeaza la fel de des, se vantura prin casa mai mult in pijamale), lanseaza tiruri nesfarsite de critici si jigniri, se eschiveaza mai des cand este vorba de sex sau devin tiranice cand este vorba de telecomanda televizorului.

Studiul, realizat de compania OnePoll pe un lot de 5.000 de cupluri din lumea intreaga, a mai scos in evidenta faptul ca jumatate dintre persoanele chestionate au declarat ca se simt subevaluate de partenerul de viata. In plus, 83% dintre participantii la studiu au sustinut ca a treia aniversare a casniciei este resimtita doar ca o datorie fata de prieteni si familie, pentru salvarea aparentelor, cei doi soti fiind mai degraba plictisiti de o ceremonie inutila. Dupa primele luni de mariaj, doar 38% dintre cupluri mai recurc la gestul romantic al tinerii de mana cand se plimba impreuna pe strada. Totodata, 43% dintre tinerii casatoriti remarca cu tristete ca nu s-au mai desfatat cu micul dejun in pat chiar dupa ce au iesit de sub altar, iar 60% recunosc ca nu au mai mers la o cina romantica la restaurant de cand s-au cununat.

Specialistii au constatat ca peste 70% dintre proaspetii insuratei isi pierd in medie dupa un an de casnicie obiceiul de a face mici gesturi frumoase pentru partener: cumpararea unui mic buchet de flori, o ceasca de ceai fierbinte servita in part, un mic cadou etc. Mai mult, unii respondenti au declarat chiar ca au fost tentati de o aventura chiar in primul an de casnicie, motivand faptul ca uneori se simt extrem de sufocati de prezenta celuilalt in viata lor si vor o schimbare de "decor".

In ciuda rezultatelor negative inregistrare de acest studiu, exista si un aspect pozitiv, faptul ca ambii parteneri isi amintesc cu placere de clipele frumoase petrecute impreuna, in ciuda obiceiurilor proaste capatate in timpul mariajului.      

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă