10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGenerator eolian din Marea Britanie, atacat de un OZN?

Generator eolian din Marea Britanie, atacat de un OZN?

In Marea Britanie s-a declansat o ampla ancheta, dupa ce turbina unui generator eolian a fost distrusa probabil de un OZN, dupa cum afirma locuitorii oraselului Conishholme, in care s-a produs accidentul misterios.

Potrivit martorilor oculari citati de publicatia "Mail Online", cu o seara inainte de producerea incidentului, in zona au aparut "niste sfere ciudate grupate in zbor care au lansat mai multe semnale luminoase galben-portocalii". Ulterior, localnicii au auzit un zgomot foarte intens, un "bang urias", insosit de imagini pulsatile.

Conform constatarilor facute de specialisti la fata locului, una din cele trei pale ale generatorului – situata la aproape 90 de metri inaltime – a fost serios afectata, fiind curbata si indoita inspre baza. O a doua pala a disparut in intregime, fiind gasita ulterior pe un camp din vecinatate.

Verificarile facute la autoritatea aeronautica nationala au relevat faptul ca in acea perioada in zona nu a fost efectuat niciun zbor la altitudine joasa. Oficialii de la Ecotricity, compania care detine ferma eoliana, au admis ca nu stiu care este cauza acestui accident bizar si au subliniat ca este pentru prima data cand se intampla asa ceva.

Robert Palmer, unul din membrii Consiliului Local al oraselului in care s-a produs accidentul, a declarat presei ca in momentele dinaintea impactului a vazut o lumina alba foarte intensa cu margini portocalii apropiindu-se de pale, o entitate pe care a asociat-o mental cu un avion de mari dimensiuni, dar care totusi nu se misca… El si-a exprimat interesul si nerabdarea pentru aflarea concluziilor anchetei specialistilor, deoarece nu este un sustinator al existentei OZN-urilor, dar nici nu poate intelege ce fel de obiect ar fi putut fi cauzat un asemenea incident si mai ales de ce acesta s-a produs in aceasta zona din Marea Britanie, in cazul in care, intr-adevar, a fost vorba de un OZN.

Un alt martor ocular, Lesley Whittingham, in varsta de 71 de ani, a reusit sa filmeze momentul aparitiei luminilor misterioase in jurului generatorului eolian si a povestit anchetatorilor ca acestea semanau cu o uriasa explozie in aer, descriind-o ca pe o imensa minge de foc.

Russ Kellett, expert in ufologie, s-a declarat foarte interesat de acest incident, ian vreme ce un oficial din cadrul ministerului britanic al apararii a precizat ca in prezent sunt analizate rapoartele din zona pentru a exclude posibilitatea ca spatiul aerian national sa fi fost incalcat de vreun aparat de zbor care ar fi executat activitati militare neautorizate sau ostile.             

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă