10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGHIDUL SEDUCTIEI: reguli noi pentru femeile celibatare (III)

GHIDUL SEDUCTIEI: reguli noi pentru femeile celibatare (III)

Daca femeile celibatare cred ca stiu totul despre iubire si regulile dragostei, se cam inseala… In secolul XXI este alarmant ca peste 40% dintre femeile trecute de varsta maritisului (25-35 de ani) locuiesc singure (animalele de companie nu se pun la socoteala!). Paradoxal, barbatii de aceeasi varsta au tendinta de a renunta la celibat si devin din ce in mai putini ca numar, conform studiului efectuat de psihologul Max Blumberg, care a explicat acest contrast: "Stim ca femeile din ziua de azi au joburi bune, relatii sociale intense si venituri substantiale. Problema apare atunci cand ele prefera un partener pe masura si asa apare esecul in finalizarea unei relatii cu un barbat. Din pacate, nu sunt atat de multi barbati bine platiti, sociabili si dispusi sa imparta conducerea in casnicie".

Blumberg analizeaza tipologia omului din Neanderthal, necivilizat si care nu s-a gandit ca trebuie sa treaca si pe la ofiterul starii civile. Conform teoriei sale, barbatii chiar au nevoie sa fie "educati" de femei, sa fie ajutati sa-si formeze reflexele de coabitare interumana si sociala. Exemplele sunt atat de vaste incat simpla enumerare a catorva dintre ele dezvaluie partea "neplacuta" a individului obisnuit sa traiasca intr-un mediu personal in care si chiar regulile de igiena personala trebuie respectate. Explicatia? Un burlac nu are de ce sa-si faca curat in locuinta pentru ca sta singur si pentru ca nu are pe cine "sa impresioneze". In plus, era tehnologizarii aduce cu sine cresterea ratei somajului (barbatul este inlocuit cu "utilaje" si devine un manufacturier sau un specialist inutil), iar femeile nici nu vor sa auda de asa ceva, doar daca arata foarte sexy. Este doar o concesie temporara, pentru ca, in acest ca, relatia va fi de scurta durata.

De ce apare depresia la femeile necasatorite? Cauze multiple, dar inainte de a va afunda intr-un pahar de tarie, ar fi bine sa stiti ca exista si solutii. Este vorba de un best-seller american, "Reguli", scris de Ellen Fein si Sherrie Schneider si considerat un fel de manual al "intalnirilor". In primul rand, este dat sfatul ca niciodata o femeie sa nu faca ea primul pas sau sa para prea "disponibila", oricat de disperata ar fi. "Noi nu credem in teorii si statistici" – declara Schneider, care argumenteaza prin propria experienta: "Mi-am cunoscut sotul la o petrecere la care au participat cinci barbati si 20 de femei. Am mai fost si la alte party-uri unde erau sute de barbati si cateva femei si nu am remarcat pe nimeni".

De la strategii de seductie pana la sfaturi practice in situatii concrete, cele doua scriitoare au sustinut in seminariile organizate de-a lungul si de-a latul Marii Britanii nevoia de reguli, lansand si un avertisment: "Din cauza ca femeile cu joburi si afaceri de succes au atat de dezvoltat simtul puterii, ele gresesc elementar adoptand tactica agresivitatii si a dominarii cin raporturile cu barbatii pe care ii cunosc. Este o eroare grava de abordare si de perceptie. De pilda, ele au dezvoltat un pattern comportamental specific masculin: invita barbatul in oras, platesc consumatia la cina sau vor sa faca sex de la prima intalnire. Acest comportament este pagubos, pentru ca femeia trebuie sa ramana 'misterioasa' si sa se lase dorita".

Nu este de mirare ca cele doua scriitoare au primit si critici din partea celor care le considera "de moda veche" si "manipulatoare", insa, surprinzator, si-au facut foarte multi adepti in randul barbatilor. "Noi doar le sfatuim pe femei sa aiba mai mult respect de sine. Barbatii sunt de acord cu noi, pentru ca si ei au nevoie de timp si spatiu ca sa cucereasca o femeie, nu pot actiona la comanda, cand si cum vor femeile" – a explicat Ellen Fein, al carei divort a fost cap de afis in presa britanica poate si din cauza explicatiei pentru esecul mariajului sau: de vina a fost dentistul!        

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă