22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialIlegalitati cu terenuri pentru rudele lui "Bill"

Ilegalitati cu terenuri pentru rudele lui “Bill”

Fosta sefa a Biroului de Fond Funciar din Primaria Vulcan (judetul Hunedoara) Ana Todor este cercetata de procurori pentru fals si uz de fals. Aceasta este acuzata ca a falsificat cu buna stiinta un act prin care cumnatul fostului sef al Politiei Deva, Ioan “Bill” David, urma sa fie improprietarit ilegal cu teren in zona turistica “Pasul Valcan”.
Potrivit anchetatorilor, Ana Todor a folosit un tertip extrem de simplu, dar foarte util celui care urma sa primeasca terenul: o poza in oglinda. Astfel, parcelele au fost inlocuite in favoarea lui Alexandru Tanasescu, cumnatul lui David, acesta din urma aflat acum in arest pentru implicare intr-o retea mafiota. In baza unui titlu de proprietate fals, intocmit printr-o copiere xerox cu ajutorul fotografiei “in oglinda”, Tanasescu a primit un teren situat pe versantul paralel cu cel pe care trebuia de fapt sa intre in posesie, adica in loc de pamant in Valea Arsului acesta a beneficiat de teren in Pasul Valcan.
Zona este deosebit de atractiva din punct de vedere turistic si numai buna pentru casute de vacanta, iar preturile terenurilor sunt net superioare celor din Valea Arsului. In plus, cumnatul politistului a primit o bucata de teren chiar sub unele cabane deja construite.
“Atunci m-am sesizat si am cerut documentele oficiale. Asa am observat ca poza era facuta in oglinda, iar titlul de proprietate era emis in baza unor acte false. Am cerut originalul, dar nu avea decat acea copie xerox si am cerut sa se anuleze titlul de proprietate”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. El a mai spus ca fosta sefa a Biroului Fond Funciar si-a recunoscut fapta si ca totul a fost facut cu buna stiinta.
Ana Todor a fost eliberata din functia detinuta si mutata pe un post de functionar gradul 1 la Biroul Ajutor Social pana la definitivarea cercetarilor. Dosarul este acum la Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani, dupa ce politistii care au instrumentat cazul au dat rezolutie de trimitere in judecata a functionarei pentru comiterea infractiunii de fals si uz de fals.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă