Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Microregiunea transfrontaliera Dunare-Nera, amenintata de poluare

Echilibrul ecologic din zona Parcului Natural Portile de Fier (DERDAP) poate avea de suferit ca urmare a impactului transfrontalier negativ asupra mediului al unor activitati realizate de sucursala miniera MOLDOMIN Moldova Noua, fabrica de ...

Rl online 0 comentarii

Echilibrul ecologic din zona Parcului Natural Portile de Fier (DERDAP) poate avea de suferit ca urmare a impactului transfrontalier negativ asupra mediului al unor activitati realizate de sucursala miniera MOLDOMIN Moldova Noua, fabrica de uleiuri vegetale DUNAVKA Veliko Gradiste, retelele de canalizare din Moldova Noua, Veliko Gradiste si Bela Crkva, fermele agricole, persoanele care practica braconajul si pescuitul abuziv - a avertizat Grupul Ecologic de Colaborare Nera. Situatia a fost prezentata recent in cadrul unui raport de monitorizare alternativa a mediului, la Veliko Gradiste - Serbia-Muntenegru, unde a avut loc o intalnire a voluntarilor GEC Nera. In perioada iunie-septembrie 2005, voluntarii au activat pentru protejarea mediului in zona de frontiera a microregiunii Dunare-Nera (MRDN), zona care include teritorii de pe cursul Dunarii si al raului Nera administrate de cinci consilii locale. "Grupul Ecologic de Colaborare Nera impreuna cu consiliile locale Moldova Noua, Pojejena, Socol, Veliko Gradiste si Bela Crkva implementeaza, in perioada martie 2005-martie 2006, proiectul Parteneriat ONG - Autoritati ale administratiei locale din Romania si Serbia-Muntenegru, destinat protectiei mediului in zona de frontiera a microregiunii Dunare-Nera, finantat de Uniunea Europeana in cadrul Fondului Comun al Proiectelor Mici Romania - Serbia-Muntenegru", explica Cornel Popovici Sturza, coordonatorul general al proiectului. Tot la intalnirea de la Veliko Gradiste, participantii au propus un pachet de masuri destinate stoparii poluarii transfrontaliere. Masurile vor fi discutate pe forumul de mediu al MRDN, organism constituit in cadrul proiectului, care in prezent elaboreaza planul local de actiune pentru mediu (PLAM) al zonei de frontiera a microregiunii.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...