Premieră la Dino Parc Râșnov: un meteorit extrem de rar descoperit pe teritoriul României!

Dino Parc Râșnov în parteneriat cu Universitatea București, găzduiește începând din 19 aprilie un meteorit extrem de rar...

Sebastian Dan 0 comentarii

Dino Parc Râșnov în parteneriat cu Universitatea București, găzduiește începând din 19 aprilie un meteorit extrem de rar, datorită dimensiunilor sale, descoperit recent pe teritoriul României, la Suceag în județul Cluj.

“Pentru că descoperirile științifice susțin că dinozaurii au dispărut în urma impactului unui meteorit cu pământul, ne-am gândit evident că Dino Parc Râșnov este cel mai potrivit loc pentru prezentarea unui meteorit, în special unul extrem de rar, descoperit pe teritoriul României. Așa cum v-am obișnuit, această expoziție se încadrează în demersul nostru continuu de susținere a rolului educativ al parcului nostru și de promovare a descoperirilor comunității științifice din România”, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râșnov.

Meteoritul prezentat în parc are o dimensiune extrem de rară pentru că majoritatea meteoriților care intră în atmosfera noastră se dezintegrează complet până la contactul cu scoarța terestră. Exponatul are amenajat un loc special de prezentare în parc, în interiorul unui crater de 6 metri, care simulează momentul impactului și este de asemenea înconjurat dereproduceri virtuale ale evenimentului.

Mai multe informații găsiți AICI!

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...