11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialSalvamontiştii gorjeni avertizează cu privire la ascensiunile la altitudine în masivele Parâng,...

Salvamontiştii gorjeni avertizează cu privire la ascensiunile la altitudine în masivele Parâng, Vâlcan și Godeanu

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, salvamontiştii gorjeni avertizează cu privire la ascensiunile la altitudine în masivele Parâng, Vâlcan și Godeanu, afirmând că acestea nu sunt recomandate, a declarat marți, șeful Serviciului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, citează Agerpres.

Şeful serviciului de Salvamont a declarat că traseele turistice sunt, în continuare, deschise, însă le recomandă turiştilor să fie echipaţi corepsunzător pentru a evita accidentările.

“Zăpada căzută nu este foarte mare, între 5 și 30 de centimetri pe alocuri, traseele montane sunt încă deschise, dar salvamontiștii gorjeni avertizează că pentru masivele Parâng, Vâlcan, Godeanu, versanții sudici nu sunt recomandate ascensiunile la altitudine, întrucât vremea se anunță foarte rea, urmează ploi în următoarele zile și la altitudine cu siguranță că aceste ploi se vot transforma în polei și în strat de zăpadă depusă, deci ascensiunile ar trebui făcute cu echipament specific de iarnă, dar condițiile, repet, nu sunt bune, întrucât vremea este nefavorabilă excursiilor montane. Turiștii să-și anunțe traseul pe care vor să-l urmeze, să ceară sfaturi salvatorilor montani și aceștia o să încerce să le dea cele mai bune informații și cele mai proaspete actualizări ale vremii, astfel încât să se evite probleme neplăcute apărute în perioada ascensiunii”, a menționat Sabin Cornoiu.

Şoseaua Transalpina este închisă între Rânca şi Obârşia Lotrului din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă