11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTopul celor mai "iubarete" popoare

Topul celor mai “iubarete” popoare

Viata amoroasa a unui individ este influentata de varsta, sex si , mai nou, de  nationalitate! Cel putin asa sustine un studiu realizat recent de un grup de psihologi de la Universitatea Bradley din Illinois, Statele Unite. Seful echipei de cercetatori, dr. David Schmitt, a prezentat un top al celor mai "iubarete" popoare, conform studiului publicat integral in revista "New Scientist".

Motiv de mandrie nationala sau nu, se pare ca atat femeile, cat si barbatii din Marea Britanie conduc detasat in clasamentul celor mai buni amorezi din lume. Desi au trecut vremurile moraliste, cand sexul era un subiect tabu, topul releva si un aspect mai putin pozitiv: britanicii prefera mai ales relatiile sexuale ocazionale, fara scrupule religioase si morale.

Potrivit specialistilor, explicatia acestui fenomen care a luat amploare la nivel national ar consta si in faptul ca in Marea Britanie s-a format un puternic curent feminist, care militeaza pentru drepturi egale pentru femei inclusiv in privinta relatiilor sexuale. In plus, in Regatul Unit exista si o cultura a sexului extrem de promovata in toate mediile sociale.

In ciuda conservatorismului dovedit de-a lungul istoriei, cand vine vorba de sex, britanicii, paradoxal, adopta un comportament extrem de non-conformist, depasind natiuni mai liberali, cum ar fi olandezii, si surclasandu-i de departe chiar pe infocatii italieni. In plus, statisticile releva si faptul ca britanicii obisnuiesc in proportii foarte mari "sa fure partenerul/partenera" prietenilor, fara prejudecati sau urme de remuscare.

Psihologii considera ca toleranta societatii britanice fata de promiscuitatea sexuala a permis ca femeile sa manifesta cu usurinta disponibilitate fata de relatii de o noapte cu parteneri intamplatori, la fel de mult si de des ca si reprezentantii sexului tare. "Din punct de vedere istoric, am intrat intr-o noua epoca a sociosexualitatii, dominata de libertinajul liber asumat de ambele tabere – atat de femei, cat si de barbati – care pana acum se supuneau unui dublu-standard in privinta relatiilor sexuale" – a declarat dr. Schmitt.

Studiul, care a fost realizat pe un lot de 14.000 de persoane din 48 de state, a scos in evidenta tendinta tarilor europene puternic industrializate de a fi natiunile cele mai "non-conformiste in materie de sex", in comparatie cu alte popoare cu "traditie" in acest domeniu.

Iata topul celor mai "iubarete" popoare:  

1. Marea Britanie
2. Germania
3. Olanda
4. Republica Ceha
5. Australia
6. Statele Unite
7. Franta
8. Turcia
9. Mexic
10. Canada
11. Italia
12. Polonia
13. Spania
14. Grecia
15. Portugalia

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă