12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUngaria va avea un nou tip de viza

Ungaria va avea un nou tip de viza

Departamentul pentru Munca in Strainatate a transmis ca, de la 1 ianuarie 2006, in Ungaria se va putea intra pe baza unei vize speciale de sedere, acordata pentru unul dintre urmatoarele scopuri: pastrarea, cultivarea limbii maghiare; pastrarea identitatii culturale nationale; participarea la forme de invatamant superior recunoscute de stat; intarirea relatiilor de familie, cu exceptia reintregirii familiei in Ungaria.
Viza speciala se va elibera cetatenilor romani care indeplinesc conditiile mentionate mai sus, impreuna cu cele generale referitoare la eliberarea vizei (confirmarea asigurarii conditiilor de intretinere, locuinta etc.) si care doresc sa stea pe teritoriul Ungariei mai mult de 90 de zile, fara intrerupere.
Acest nou tip de viza se va elibera de catre Ambasada Ungariei la Bucuresti si de catre Consulatul General al Ungariei de la Cluj, fara taxa, dupa verificarea indeplinirii conditiilor necesare, realizata prin audierea solicitantului si examinarea documentelor si adeverintelor prezentate de acesta.
Se precizeaza ca, la 90 de zile de la intrarea in Ungaria, viza speciala de sedere (viza nationala) trebuie schimbata cu un permis de sedere, care se va elibera in mod gratuit de catre directiile regionale ale Oficiului pentru Imigrare si Cetatenie. Durata permisului de sedere este stabilita de consul, tinandu-se cont de valabilitatea documentului de calatorie, de perioada permisa, de scopurile solicitantului si de adeverintele prezentate de acesta.
“Viza speciala nu va da dreptul la angajare in munca, obtinerea de venituri, perfectionarea studiilor stiintifice sau de alta natura, motiv pentru care apreciem oportun ca cei care vor obtine aceasta viza sa respecte scopurile pentru care le-a fost acordata, pentru a nu avea probleme cu autoritatile maghiare” a declarat Daniela Andreescu, secretar de stat la Ministerul Muncii, sef Departament pentru Munca in Strainatate.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă