Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Impact in Gorj

FOTO: Impact in Gorj

Federaţia Sindicatelor Poliţiştilor se opune sistemului de monitorizare cu ''brăţări'' electronice

Federaţia Sindicatelor Democratice a Politiştilor din România (FSDPR) se opune Proiectului de lege care prevede introducerea unui sistem de monitorizare prin care persoanele care se sustrag unor măsuri preventive sau împotriva cărora au fost instituite ordine de protecţie.

Rl online 0 comentarii

În forma sa actuala Proiectul Legii care prevede sistemul de monitorizare a persoanelor care se sustrag unor măsuri preventive sau împotriva cărora au fost instituite ordine de protecţie provizorii şi care vor fi obligate să poarte dispozitive electronice de supraveghere nu garantează prevenirea săvârşirii abuzurilor", consideră reprezentantul sindicatelor poliţiştilor.

Acesta argumentează că Poliţia română nu poate administra acest sistem din cauza lipsei de personal.

"Poliţia Română - subdimensionată numeric - nu poate gestiona în parametrii legii sarcinile care i-ar reveni prin această nouă lege. În plus, problemele urgente privind alocarea de fonduri pentru dotare şi salarizarea corespunzătoare a personalului determină ca acest nou proiect de Lege să creeze vulnerabilitaţi pentru MAI, din acest punct de vedere", consideră Christian Ciocan.

Federaţia Sindicatelor Democratice a Politiştilor din România a transmis acest punct de vedere reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne, la şedinţa de Dialog Social de luni, precizează purtătorul de cuvânt al FSDPR.

Comentarii

loading...