11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiFifor: Provocările aviaţiei militare ruse în spaţiul aerian al Mării Negre sunt...

Fifor: Provocările aviaţiei militare ruse în spaţiul aerian al Mării Negre sunt frecvente

“Astfel de incidente din păcate sunt relativ frecvente, nu mă refer la genul acesta de interceptări, lucrul acesta nu s-a mai întâmplat într-adevăr şi a fost o atitudine cel puţin bizară din partea Federaţiei Ruse. A fost o provocare evidentă şi noi credem că astfel de acţiuni nu îşi au locul în astfel de situaţii, pentru că sunt provocări care pot avea urmări neplăcute. Se pot întâmpla accidente şi nimeni nu îşi doreşte un astfel de lucru”, a explicat ministrul, citează Agerpres.

Mihai Fifor a reiterat faptul că rolul poliţiei aeriene este de a preveni încălcarea spaţiului aerian al NATO şi că până acum nu au fost înregistrate incidente de acest nivel.

“Noi credem că există destul spaţiu pentru a putea să ne desfăşurăm misiunile. Am arătat-o în repetate rânduri că suntem pregătiţi pentru aceste misiuni împreună cu aliaţii noştri. Ştim cu toţii că au mai fost astfel de raportări şi din partea colegilor canadieni, cu aeronave ale Federaţiei Ruse care s-au apropiat de spaţiul aerian NATO. Repet şi de data aceasta, nu au intrat în spaţiul aerian NATO, dar tocmai acesta este rolul misiunii de poliţie aeriană, acela de a preveni astfel de lucruri şi tocmai de aceea suntem pregătiţi şi efectuăm aceste misiuni (…) Nu aş putea să dau un număr exact al acestor incidente. Aeronavele noastre se ridică ori de câte ori este nevoie şi îndeplinesc misiunile de poliţie aeriană. Repet, acesta este rolul, de aceea suntem aici cu partenerii noştri” , a subliniat Fifor.

În context, ministrul Mihai Fifor a reiterat faptul că procedura de achiziţia pentru corvete este aproape finalizată şi speră ca până pe data de 15 noiembrie să poată face anunţul referitor la finalizarea procedurii, al cărei obiect este construirea într-un şantier naval din România a patru corvete prin parteneriat, cooperare industrială şi transfer de tehnologie, iar prin offsetul subsecvent acestui program să poată fi modernizate şi cele două fregate achiziţionate de la Marina Britanică.

Totodată, el a afirmat şi că proiectul dotării cu submarine a Forţelor Navale Române este în continuare pe agenda de lucru.

“Faza de concept, a proiectului de dotare cu submarine, este finalizată şi sperăm să-l putem duce cât mai curând într-o şedinţă a CSAT”, a mai spus ministrul Apărării.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă