Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Finanţare de 3 milioane de euro pentru reconstituirea castrului roman de la Ovidiu

Finanţare de 3 milioane de euro pentru reconstituirea castrului roman de la Ovidiu

Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a anunţat marţi, lansarea proiectului "Sit arheologic Ovidiu - Conservare, reconstituire parţială şi punere în valoare pentru integrarea în circuit turistic a Castrului Roman", pentru care a obţinut o finanţare de 3 milioane de euro.

Rl online 0 comentarii

Proiectul de reabilitare, reconstituire şi introducerea în circuitul turistic a sitului arheologic de pe malul Lacului Siutghiol, fost golf al Mării Negre, situat pe un promontoriu din vecinătatea Insulei lui Ovidiu, urmăreşte intervenţia la trei obiective arheologice dispuse într-o arie de 7.120 mp.

"Obiectivul este compus dintr-un castru roman din secolul VI, o basilică paleocreştină situată extramuros, o aşezare romană şi un apeduct roman, fiind catalogate ca monumente istorice de însemnătate naţională, iar durata de execuţie şi implementare fiind de 2,5 ani de la ordinul de începere a lucrărilor", a mai spus primarul George Scupra.

Fondurile au fost obținute prin Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5.

Comentarii

loading...