16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiFinanţare de peste 6 milioane euro pentru îmbunătăţirea prognozelor meteo

Finanţare de peste 6 milioane euro pentru îmbunătăţirea prognozelor meteo

Subiectul a fost dezbătut, în această săptămână, de către reprezentanţii Ministerului Mediului, ai Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) şi cei ai Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

Discuţiile au fost conduse de către secretarul de stat din ministerul de resort, Iulian Stana, şi directorul general al ANM, Elena Mateescu, alături de Cezar Caleap, secretar de stat în cadrul MFE.

Potrivit sursei citate, printre obiectivele avute în vedere se află: îmbunătăţirea performantelor tehnice a trei radare meteorologice, dotarea a 45 staţii din cadrul Reţelei naţionale şi modernizarea sistemelor de vizualizare-diseminare.

De asemenea, a fost adus în discuţie stadiul pregătirii proiectului “Asistenţă tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul de investiţii INFRAMETEO” (POIM).

Obiectivul acestuia este realizarea aplicaţiei de finanţare, inclusiv a documentelor suport aferente proiectului de investiţii, a cărui valoare estimată este de aproximativ 43,8 milioane de euro.

Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă