13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiFinanțarea pentru autostrada Sibiu-Pitești, în pericol din cauza unei specii de gândac

Finanțarea pentru autostrada Sibiu-Pitești, în pericol din cauza unei specii de gândac

Autostrada în cauză este cel mai important proiect de infrastructura al Romaniei la aceasta ora si pentru care autoritățile române cer fonduri UE. În scrisoare se face referire la o specie de gândac care va fi serios afectată de constructia autostrazii și pentru care România nu a venit cu soluții care să mulțumească CE. „In absenta unui raspuns, Comisia ar putea adopta o decizie privind respingerea finantarii”, scrie in finalul scrisorii primite de Romania de la Comisia Europeana, conform Știripesurse.

„Observ că Guvernul incompetent mimează transparența și profesionalismul! Dacă erau sinceri și transparenți, întreb și eu pentru românii care își doresc această autostradă, de ce nu fac publică această notificare transmisă de Comisia Europenă? Să vedem și noi ce conține scrisoarea! Nu este nicio problemă. O VOI ARĂTA EU, ROMÂNILOR!!! Acolo se precizează clar că nu vom primi niciun ban, până când nu se răspunde la clarificările cerute de CE. Până la primirea răspunsurilor, finanțarea este suspendată! În această notificare se face vorbire de lucruri halucinante!!! Este vorba de o specie de gândac și unele chestiuni birocratice lipsite de consistentă. Repet SIBIU-PITEȘTI are Acord de Mediu care tratează inclusiv problema acestui gândac!!!!

 O să le explic eu PNL-istilor câteva lucruri despre Autostrada Sibiu-Pitești. Acordul de Mediu este obtinut din anul 2018. Acesta a fost lecturat de consultantul UE JASPERS, imediat după obținere și nu au fost observații. În baza acestui Acord de Mediu s-au lansat 3 procedurii de achiziție publică și nu au existat observații de la Consultantul UE JASPERS sau de la Comisie. Acum, după 12-13 luni de la obținerea Acordului de Mediu și după schimbarea ministrului transporturilor (inclusiv a culorii politice a guvernului) Comisia Europeana trece peste avizul favorabil al Consultantului său Jaspers si notifică România că suspendă cererea de finanțare în baza unor observații pe Acordul de Mediu – cam ciudat aș spune!!! Asta văd că nu e nicio problemă pentru Guvernul iresponsabil Orban, pentru că acesta face doar ședințe foto, pentru “Book-ul” propriu, la Bruxelles. Nu vreau să cred că ați “omorât “ Autostrada Marii Unirii și veți lasă să se irosească și Autostrada Sibiu – Pitești! Repet: nu deveniți vânzători de țara pentru că nici toată armata de postaci pe care o aveți și care a indus în eroare o țară-ntreagă, cu minciunile pe care le trâmbițati, nu vă mai salvează de ura românilor!”, a scris Razvan Cuc pe Facebook.

DESPRE AUTOSTRADĂ:

Proiectul, în integralitatea sa, are o lungime de 122,11 km, fiind divizat în cinci secţiuni ce traversează trei judeţe: Sibiu, Vâlcea şi Argeş.
În etapa 1, pentru care se cere finanţare, se vor construi 53,58 de kilometri de autostradă, inclusiv 6 noduri rutiere, 28 poduri şi pasaje, 10 viaducte, un tunel, o parcare de scurtă durată, două spaţii de servicii, trei centre de întreţinere şi coordonare.
De asemenea, economia de timp ce va fi atinsă ca urmare a construirii Autostrăzii Sibiu – Piteşti secţiunile 1, 4 şi 5 va fi de 57 minute/turism şi 54 minute/vehicul greu.
Valoarea totală a proiectului este de 1.334.389.643,74 euro şi va fi finanţată prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% din valoarea totală eligibilă aprobată, respectiv 875.548.843,35 euro va fi asigurată din Fondul de Coeziune, iar restul de finanţare în valoare de 458.840.800,39 euro lei va fi asigurată de la bugetul de stat.
Perioada de implementare a Proiectului este de 103 luni, începând cu data de 16.06.2015 şi finalizându-se la data de 31.12.2023.

Cele mai citite

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...
Ultima oră
Pe aceeași temă