13.1 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăȘtirile zileiFirea anunță reabilitarea a 4 noi clădiri cu bulină

Firea anunță reabilitarea a 4 noi clădiri cu bulină

Continuăm în forță acest program de intervenție asupra clădirilor care prezintă risc seismic, vorbim de 4 imobile aflate în stare avansată de degradare (blocul în care se află Club A de pe strada Blănari nr. 14, un imobil de pe str. Șelari, un imobil din sectorul 5, de pe strada Baltagului, și un imobil situat pe bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 32-34), care se adaugă celorlalte 195 de clădiri ce se află deja în proces de consolidare. Mai avem proiecte de reabilitare a fațadelor pentru 14 clădiri în zona prioritară și continuăm procedurile de expropriere în cazul imobilelor unde proprietarii nu au demarat procedurile pentru realizarea lucrărilor de consolidare. Astfel, am solicitat astăzi Consiliului General declanșarea procedurilor pentru exproprierea a cinci imobile, unele monument istoric, și câteva spații comerciale. O parte din acestea sunt adevărate simboluri ale Bucureștiului de altădată“, a declarat Gabriela Firea.

Edilul-șef a arătat că printre acestea se numără și fostul Hotel Dunărea, de lângă Gara de Nord (Calea Griviței nr. 138C, sector 1), care se află într-un stadiu avansat de degradare și nu mai este folosit de peste 20 de ani. Clădirea a fost construită între anii 1935-1970 și a fost grav afectată de cutremurul din 1977. Destinația clădirii ar urma să fie de spații expoziționale și centru rezidențial, educațional, cultural și de divertisment destinat artiștilor.

Potrivit PMB, clădirile care urmează a fi expropriate sunt: Calea Griviței nr. 138C, sector 1; Splaiul Independenței nr. 74, sector 5; câteva spații proprietate privată din imobilul de pe str. Blănari nr. 3, sector 3; câteva spații proprietate privată din imobilul de pe str. Boteanu nr. 3A-3B, sector 1, și alte spații proprietate privată din imobilul de pe str. Academiei nr. 3-5, sector 3.

În ceea ce privește proiectul care vizează renovarea fațadelor, se vor face lucrări la următoarele imobile: str. Anastasie Simu nr. 6, sector 1; bd. Carol I nr. 48, sector 2; str. Academiei nr. 4-6, sector 3; str. Anghel Saligny nr. 6, sector 5; bd. Mihail Kogălniceanu nr. 16 (fost nr. 46), sector 5; bd. Mihail Kogălniceanu nr. 26 (fost nr. 56), sector 5; bd. Mihail Kogălniceanu nr. 37 (fost 87), sector 5; Calea Plevnei nr. 5-7, sector 5; bd. Regina Elisabeta nr. 57 (A+B), sector 5; bd. Regina Elisabeta nr. 59, sector 5; str. Silfidelor nr. 4 , sector 5; bd. Lascăr Catargiu nr. 14, sector 1; str. Edgar Quinet nr. 3, sector 1; str. Ion Câmpineanu nr. 13, sector 1.

Privitor la lucrările de consolidare, vor fi executate lucrări la următoarele imobile: str. Blănari nr. 14, sector 3; str. Baltagului nr. 17, sector 5; str. Șelari nr. 22, sector 3; bd. Nicolae Bălcescu nr. 32-34 (după refacerea studiului de fezabilitate), conform reprezentanților Primăriei Capitalei.    

Cele mai citite

Ciucă le-a transmis românilor din Barcelona când vor putea avea cetățenie dublă

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, le-a transmis românilor din zona Barcelonei că, din acest an, nu vor mai fi nevoiţi să renunţe la cetăţenia română...

Un vas cu ajutor umanitar pentru Fâșia Gaza este gata să plece din Cipru

Al doilea vas cu ajutor umanitar pentru Fâşia Gaza este pregătit pentru o plecare iminentă din Cipru, după ce vineri în enclava palestiniană au...

Reprezentanții AEP anunță constituirea Biroului Electoral Central pentru alegerile din 9 iunie

Reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente (AEP) au anunţat că, sâmbătă, a fost constituit Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie, fiinde...
Ultima oră
Pe aceeași temă