Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Firea: Astăzi se împlinesc 155 de ani de la înfiinţarea Primăriei Bucureşti

Firea: Astăzi se împlinesc 155 de ani de la înfiinţarea Primăriei Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că se împlinesc, miercuri, 155 de ani de la înfiinţarea Primăriei Bucureşti, primul edil fiind generalul Barbu Vlădoianu, care a fost şi mâna dreaptă a domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Rl online 0 comentarii

"Astăzi se împlinesc 155 de ani de la înfiinţarea Primăriei Bucureşti. Primul primar ales al Capitalei şi, totodată, mâna dreaptă a domnitorului A. I. Cuza a fost generalul Barbu Vlădoianu, care a avut două mandate: în perioada august 1864 - octombrie 1865 şi decembrie 1872 - mai 1873. În prezent, o stradă din Sectorul 1 al Capitalei îi poartă numele. În cei 155 de ani de existenţă s-au succedat alţi 81 de primari, iar 13 dintre ei au fost realeşi şi pentru al doilea mandat", a scris Firea, pe Facebook.

Potrivit edilului-şef, actul de naştere al Primăriei Capitalei poartă data de 7 august 1864, iar instituţia a fost înfiinţată după modelul francez.

"Prin aplicarea noii Legi comunale a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, vechiul sfat orăşenesc a fost înlocuit cu un Consiliu comunal, iar în locul Maghistratului a fost înfiinţată Primăria", a explicat Firea, amintind că pe 20 septembrie se vor împlini 560 de ani de când Bucureştiul a fost atestat documentar.

Comentarii

loading...