21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiFirea: Dacă bugetul rămâne aşa, va fi primul buget de faliment al...

Firea: Dacă bugetul rămâne aşa, va fi primul buget de faliment al Capitalei

„Dacă bugetul rămâne aşa, Capitala pierde 25 la sută din veniturile de anul trecut, o sumă importantă având în vedere angajamentele pe care le-am luat faţă de cetăţeni. (…) S-a spus că bucureştenii vor câştiga prin acest buget, că i s-a repartizat capitalei o sumă mai mare de bani. Fals. Dimpotrivă, bugetul scade”, a declarat Firea.
 
Ea a precizat că Primăria Capitalei are următoarele atribuţii legale: trebuie să achite facturile pentru toţi cetăţenii la serviciile publice precum transportul public în comun, termoficarea, spitalele, iluminatul public, consolidarea blocurilor cu bulină roşie, apă şi canalizare, infrastructura mare, cămine pentru vârstnici, pentru persoane fără adăpost, grădiniţe şi şcoli sociale, alocaţii financiare pentru persoanele cu dizabilităţi, 15 teatre, parcurile mari.
 
„Dar ni se spune că merg mai mulţi bani la sectoare pentru doar următoarele atribuţii: servicii sociale doar în sector, salubrizare şi deszăpezire, străzi secundare, spaţii de joacă, parcări de reşedinţe. Practic, ni se spune că se taie bani de la infrastructură pentru locurile de joacă. Nu vreau să fiu ironică”, a mai spus Firea.
 
Gabriela Firea a susţinut că bucureştenii o vor duce mai rău în perioada următoare dacă Guvernul nu revine asupra acestei decizii.
 
„Vă garantez că lucrurile nu vor rămâne aşa, ne vom apăra. Am analizat deja cu Comisia juridică, vom transmite către Ministerul Finanţelor, către Guvern, către preşedinţii Parlamentului, la comisiile parlamentare. Dacă punctul nostru de vedere nu va fi luat în considerare, iar proiectul de buget va fi aprobat în forma actuală, fiind practic primul buget de faliment al Capitalei de după 89, ne vom îndrepta şi mai departe şi ne vom găsi dreptatea. Ne veţi întreba dacă vom accepta decizia cuiva de a ne trimite în faliment? Nu, ne vom lupta pentru proiectele noastre, iar în cazul în care o decizie juridică nu va fi dată anul acesta, vom merge mai departe”, a susţinut Firea.
 
Ea şia exprimat părerea de rău că nu a fost respectat nici principiul consultării publice.
 
Primarul general, Gabriela Firea, a transmis, luni, că îl invită pe Liviu Dragnea la o dezbatere pe tema bugetului, ”cu cifrele şi dovezile pe faţă”, la orice televiziune ”prietenoasă cu el”. ”A tăiat aproape 25% din bugetul Primăriei Capitalei şi spune senin că bucureştenii nu vor fi afectaţi, pentru că a suplimentat repartiţia de bani la sectoare. O mare manipulare”, afirmă primarul general.
 
În replică, primarul sectorului 6 Gabriel Mutu, a afirmat că, alături de colegii de la celelalte sectoare, este dispus să se întâlnească la o dezbatere cu aceasta, apreciind că “nu e cazul să mutăm discuţia despre buget pe plan politic şi al răfuielilor gratuite”.
 
Luni după-amiază, Gabriela Firea i-a transmis un nou mesaj lui Liviu Dragnea, spunându-i să fie bărbat şi să vină la o dezbatere cu ea la orice televiziune, în direct.
 
Marţi, Firea a scria despre “efectele adverse ale vitaminei D(ragnea): cu 25% mai puţini bani pentru transportul public în Bucureşti” şi i-a criticat pe primarii de sectoare care “aplaudă tăierea bugetului Primăriei Capitalei”.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă