4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiFirea, despre proiectul de rectificare bugetară: Nu s-au pus în pericol serviciile...

Firea, despre proiectul de rectificare bugetară: Nu s-au pus în pericol serviciile publice

“În ceea ce priveşte rectificarea bugetului Capitalei, acesta a ţinut cont strict de alcătuirea bugetului de stat pe anul curent. Aşa cum am anunţat din lunile ianuarie şi februarie, bugetul Capitalei a fost diminuat de Ministerul de Finanţe cu 25 de procente, prin urmare cheltuielile Primăriei Capitalei, inclusiv a subordonatelor, au trebuit să fie reduse, nu la fiecare cu acest procent, dar a trebuit realizată o prioritizare a cheltuielilor. Principala preocupare (…) este continuitatea serviciilor publice către bucureşteni, sub nicio formă nu s-au făcut tăieri, rectificări negative pentru transportul public în comun, pentru termoficare, spitale, consolidări. (…) Nu s-au pus în pericol serviciile publice pentru cetăţeni, furnizarea agentului termic, transportul public în comun, cele 19 spitale pe care le avem în administrare, consolidările”, a spus Firea, miercuri, la şedinţa CGMB.

Ea a declarat că toate ştirile care au apărut în această perioadă care vorbeau despre posibile tăieri, rectificări negative la şcoli, la spitale, consolidări, transport public în comun sau iluminat sunt “neadevărate”.

“Bugetul sănătăţii, al ASSMB, creşte cu 51 milioane de lei, bugetul pentru subvenţia pentru termoficare creşte cu 162 milioane lei şi sunt şi alte creşteri semnificative. Este adevărat, a trebuit să prioritizăm cheltuielile pentru celelalte instituţii, dar sub nicio formă cele care ar bloca oraşul, în sensul bunei funcţionări în ceea ce priveşte toate serviciile de utilitate publică. Vă aduc la cunoştinţă un demers pe care l-am făcut în mai multe întâlniri pe care le-am avut atât la Guvern, cât şi la Ministerul de Finanţe şi anume solicitarea expresă a Primăriei Capitalei ca la rectificarea de buget de la finalul lunii iulie care va fi aplicabilă din august bugetul Primăriei Capitalei să fie rectificat pozitiv cu suma de 800 de milioane lei. Nu cerem să ni se facă un avantaj, nu cerem bani (…) din ţară care să vină spre Capitală. Sunt banii noştri, bugetul Capitalei e alimentat 92% din impozitul pe venit colectat pe raza municipiului Bucureşti”, a spus Firea.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă