Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Firea, doi ani de primărie și autobuzele turcoaz

VIDEO Firea, doi ani de primărie și autobuzele turcoaz

Anul trecut, Gabriela Firea promite un 2018 cu transport civilizat, la standarde europene. Din păcate, bucureștenii mai trebuie să aștepte ceva timp până se vor plimba cu celebrele autobuze turcoaz.

Iulian Budușan 0 comentarii

“Înţeleg aşteptările din ce în ce mai mari legate de calitatea vieţii. În ultimii doi ani, atât eu cât şi echipa mea am fost sub lupa opiniei publice şi sub tirul concentrat din partea opoziţiei. Mi se cere socoteală ca şi cum aş fi primar de două mandate, nu de doi ani”, a spus Gabriela Firea în cadrul unui film de peste 10 minute, postat pe pagina oficială de Facebook, în care apare îmbrăcată într-un tricou turcoaz pe care scrie “Primar general de doar 2 ani.”

Filmul este un bilanţ al celor doi ani de mandat, perioadă insuficientă pentru toate promisiunile făcute în campanie, episodul postat fiind doar primul dintr-o serie mai amplă, pe domenii de maxim interes, după cum anunţă Gabriela Firea.

Vina celorlalţi

“Să începem cu cea mai mare provocare a Bucureştiului, traficul sufocant. Timp de 25 de ani nu s-a făcut nimic. De aceea în primii doi ani de mandat ne-am concentrat eforturile pe această direcţie, prioritară pentru primăria capitalei, alături de sănătate. În iunie am semnat cel mai important contract pentru reînnoirea RATB (Regia Autonomă de Transport Bucureşti – n.red.) prin care achiziţionăm 400 de autobuze. Începând cu luna octombrie vor fi livrate primele 100 de autobuze, restul la anul. Noile autobuze vor avea culoarea turcoaz”, mai spune Gabriela Firea, care ţine să precizeze că această culoare este asociată optimismului.

Bucureştenii au însă foarte puţine motive de optimism în ceea ce priveşte transportul public.

Anul trecut, în pragul verii, dintre cele 257 de tramvaie care circulau în total pe liniile din Bucureşti, doar două erau dotate cu aer condiţionat, în timp ce jumătate din cele o mie de autobuze ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) beneficiau de astfel de instalaţii. Dintre troleibuze, niciunul dintre cele 165 existente anul trecut nu avea avea aer condiţionat.

 

Comentarii

loading...