Firea, după CEx al PSD: Susţin o alianţă cu ALDE

Firea, după CEx al PSD: Susţin o alianţă cu ALDE

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că susţine mandatarea conducerii partidului în vederea încheierii unei alinaţe electorale cu ALDE, Pro România, patronate şi sindicate în vederea susţinerii unui candidat.

Rl online 0 comentarii

Întrebată cum a votat în cadrul CEx, Firea a spus că susţine un candidat al PSD şi o alianţă cu ALDE şi Pro România.
 
“Pentru un candidat al PSD, dar mandatarea conducerii partidului de a intra într-un dialog imediat cu partenerii de la ALDE şi cu foştii noştri colegi de la Pro România precum şi cu sindicate şi patronate în vederea stabilirii unei alianţe electorale pentru turul întâi dacă nu se poate pentru turul întâi, măcar pentru cel de-al doilea tur, în sensul că dacă celelalte partide vor insista să meargă cu propriul candidat, atunci pentru turul al doilea. Aşa am votat şi era şi normal”, a spus Gabriela Firea.
 
Întrebată cu va proceda PSD în situaţia în care ALDE insistă să susţină candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu pentru alegerile prezidenţiale, Gabriela Firea a spus că CEx va stabili. 
 
„Acest lucru se va stabili tot n Comitetul Executiv şi nu aş vrea sî anticipez. Acum s-a dat acest vot, în sensul PSD să aibă propriul candidat. Dar cred că este normal ca doamna premier să facă aceste declaraţii, eu v-am răspuns doar legat de mine” a afirmat Gabriela Firea. 
 
Gabriela Firea a mai spus că „a înţeles” că preşedintele partidului Viorica Dăncilă, îşi asumă deciziile privind rezultatele pe care partidul le va obţine la alegeri.

Comentarii

loading...