12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiFirea: În spitalele primăriei nu s-a depistat nicio diplomă falsă de medic

Firea: În spitalele primăriei nu s-a depistat nicio diplomă falsă de medic

“Am dispus colegilor de la ASSMB să verifice, împreună cu managerii tuturor spitalelor care aparţin de Primăria Capitalei – 19 spitale din Bucureşti, toate diplomele şi toate documentele celor peste 1.000 de medici care lucrează zi de zi în spitalele Primăriei Generale a Capitalei. Nu s-a depistat nicio diplomă falsă, nu s-a depistat până în acest moment nicio eroare”, a precizat edilul Capitalei.

Potrivit primarului, în prezent, în spitalele din administrarea PMB lucrează cu contracte de voluntariat trei profesori doctori, cu vârste peste 67 de ani, precum şi patru tineri specialişti (trei psihologi şi un fizician).

“Cred că în toată ţară ar trebui să se întâmple acest lucru, absolut cu toţii avem o răspundere – fie că lucrăm în administraţia publică centrală sau locală, fie că suntem colegii medici -, trebuie să sesizăm astfel de lucruri nedorite, pentru că ele aduc o pată asupra întregii profesii, o pată nemeritată”, a susţinut Firea.

Referindu-se la infecţiile nosocomiale, Gabriela Firea a spus că există un regulament la ASSMB, însuşit de toţi managerii de spitale, însuşit de medici şi de asistentele din cele cinci spitale ale primăriei.

“Procedurile sunt foarte clare, foarte ferme. Am verificat personal, nu există nicio achiziţie de dezinfectanţi blocată în spitale şi am rugat să fiu informată dacă există o astfel de sincopă birocratică sau administrativă, să nu avem vreodată răspunsul că nu s-a dezinfectat aşa cum trebuia pentru că există o licitaţie trucată sau contestată sau în curs şi aşa mai departe”, a afirmat Firea.

Ea a amintit că a fost achiziţionat un robot pentru distrugerea infecţiilor nosocomiale şi dezinfectarea spitalelor, care în prezent se află la Spitalul “Victor Babeş”.

Totodată, Gabriela Firea a anunţat că, în prima săptămână din luna martie, va semna un contract pentru un studiu de fezabilitate, împreună cu o companie japoneză, pentru realizarea unui centru de protonoterapie, care se va construi la Bucureşti.

Cele mai citite

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...

FOTO. Cort al AUR, demolat în Sectorul 3! Mihai Enache acuză: „Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa noastră”

Mihai Enache, candidatul partidului AUR la Primăria Capitalei, acuză Primăria Sectorului 3, condusă de către social-democratul Robert Negoiţă, că a demolat și confiscat un...
Ultima oră
Pe aceeași temă