Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Flash mob cu 40 de copii pe trecerea pentru pietoni la începerea anului școlar (video)

Flash mob cu 40 de copii pe trecerea pentru pietoni la începerea anului școlar (video)

Redacția Online 0 comentarii

Cu ocazia începerii noului an școlar, EDIT (Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului) a organizat un flash mob pe trecerea pentru pietoni din zona Piața Victoriei, București, cu 40 de copii din cadrul Andra Gogan’s Dance Academy. 

Video flash mob: https://www.facebook.com/Oradeeducatierutiera/videos/373303510227798/

Scopul acestui flash mob a fost să tragă un semnal de alarmă, ținând cont că statisticile de la Comisia Europeană arată că:

•        în ceea ce privește decesele rezultate în urma accidentelor rutiere, România ocupă primul loc în clasamentul țărilor U.E., având în vedere raportul dintre numărul de victime și populaţia totală;

•        în România, au murit anul trecut peste 1.920 de oameni în accidente rutiere;

•        cele mai multe accidente sunt provocate de tinerii sub 25 de ani;

•        cele mai multe accidente cu copii se întâmplă în perimetrul școlilor și pe trecerile pentru pietoni. 

Mai mult, în cadrul proiectului “Ora de Educație Rutieră”, organizat și implementat de EDIT, a fost realizat un studiu pe aproximativ 1000 de elevi de clasele a III-a și IV-a în anul școlar 2018-2019, iar rezultatele spun că: 

•        23.9% din cei chestionați afirmă că membrii familiei lor nu își pun sau își pun doar uneori centura de siguranță;

•        26.0 % dintre respondenți au văzut cel puțin un membru al familiei traversând pe culoarea roșie a semaforului;

•        58% dintre cei chestionați merg singuri până la școală;

•        70.1% dintre respondenți au văzut adulții din mașină folosind telefonul în timp ce șofau.

Din dorința de a schimba statisticile îngrijorătoare, EDIT continuă proiectul “Ora de Educație Rutieră” și în noul an școlar 2019-2020, în București, dar totodată pregătește și programe educaționale în toată țara pentru copiii de la grădiniță, clasele primare și liceu. 

 

Credit foto: Claudia Chelbea

Facebook: https://www.facebook.com/Oradeeducatierutiera/

Instagram: https://www.instagram.com/oradeeducatierutiera/

Trupa de dans: https://www.andragogandance.com/

 

 

 

Comentarii

loading...