Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FLORIN DURGHEU: “Procurorii au făcut rechizitorii doar pentru a satisface dorința de „sânge"

FLORIN DURGHEU: “Procurorii au făcut rechizitorii doar pentru a satisface dorința de „sânge"

Înalta Curte de Casaţie şi de Justiţie a dispus miercuri, 19 februarie 2020, achitarea definitiva a lui Andrei Badin pentru fabricata acuzaţie de luare de mită de la un baron local. “Nu există probe că persoana a săvârşit infracţiunea,” scrie în soluţia publicată.

Marius Ghilezan 0 comentarii

 

În luna august 2013, numitul Bădin Andrei-Dan, realizator al unei emisiuni televizate, difuzata de un post de televiziune naţional, a pretins şi primit de la inculpatul Duicu Ioan-Adrian suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului si al Schimbărilor Climatice, scrie în rechizitoriul DNA. În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Florin Durgheu, avocatul jurnalistului de la B1 Tv, fost “România liberă,” consideră că “prin menţinerea soluţiei de achitare, formulată de Curtea de Apel Bucureşti  şu la Înalta Curte de Casație și Justiție se dovedește în mod irefutabil faptul că Rechizitoriul întocmit de către procurorul D.N.A. și confirmat de către șeful lui ierarhic, a fost, cel puțin, precar, fiind evidentă împrejurarea că acuzațiile formulate în cuprinsul Rechizitoriului nu au avut corespondent nici în situația de fapt, nici în probele administrate.”

Foto: Andrei Bădin, fost reporter la "România liberă"

“Acest fapt este de o gravitate extremă deoarece viața a numeroase persoane (nu doar a inculpaților, dar și a membrilor familiilor lor) a fost bulversată în mod nefondat doar pentru a satisface dorința de „sânge" a electoratului #rezist, dorință satisfăcută, din păcate, în cea mai mare parte, cu dosare în care probele au fost ticluite sau interpretate în mod tendențios”, mai scrie avocatul în Ziuanews.ro.

Dulgheu a demonstrat în fața Instanței Supreme, cu argumente logice, pertinente, atât faptul că Andrei Bădin nu a săvârșit infracțiunea de care a fost acuzat în mod nefondat, cât și faptul că nici nu s-a pus problema existenței vreunei campanii la Postul B1 TV împotriva acelei doamne (inclusiv fost ministru) și a fiului ei. Emisiunile nu au făcut altceva decât să informeze opinia publică despre anumite subiecte documentate referitor la activitatea persoanelor anterior menționate. În ciuda afirmaţiilor din rechizitoriu, emisiunile au continuat. Avocatul a adus probe în faţa judecătorilor că fapta nu există.

 

 

Comentarii

loading...