FOTO: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

FOTO: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Focar de Covid-19 în București: 32 muncitori indieni confirmați pozitiv

32 de muncitori din India care lucrează în construcții au fost depistați pozitiv cu Covid-19. Ei au fost duși la Spital pentru o evaluare medicală iar medicii infecționiști vor decide dacă îi internează ori îi izolează.

Petronel Tudor 0 comentarii

32 de muncitori din India care lucrează în România de un an de zile au fost confirmați ca purtători ai noului coronavirus, a anunțat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ei au fost duși cu un autocar al Inspectoratului pentru Situații de Urgență la două spitale din capitală pentru a fi evaluați din punct de vedere medical, în condițiile în care niciunul nu se află în stare gravă.

„Ei vor fi evaluaţi de medicii infecţionişti, după care se va decide izolarea, unii vor rămâne internaţi. Va fi carantinată şi zona în care locuiesc muncitorii pentru a vedea dacă sunt şi alţii testaţi pozitiv.”, a spus Raed Arafat într-o intervenție la Digi24, preluat de News.ro.

Medicii infecționiști vor decide care muncitori trebuie internați și care trebuie să fie introduși în izolare într-o locație specială sau chiar în hotel pentru a fi monitorizați în următoarele zile.

În total, în șantier sunt peste 200 muncitori, dintre care 38 din India, dar autoritățile nu știu în acest moment care este numărul exact al celor cazați în barăcile puse la dispoziție de angajator.

Inspectoratul Teritorial de Muncă a declanșat o anchetă pe șantier, a anunțat Violeta Alexandru, ministrul Muncii, pentru a se stabili dacă muncitorii lucrează cu forme legale în România și dacă s-au respectat condițiile de cazare potrivit normelor impuse de pandemia de coronavirus.

Comentarii

loading...