13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiFord lansează peste 30 de noi modele în China, în următorii trei...

Ford lansează peste 30 de noi modele în China, în următorii trei ani

Anterior, Ford informase că va lansa în China 50 de noi vehicule în perioada 2018 – 2025, inclusiv 15 modele electrice, pentru a-şi majora vânzările şi profitul. Anunţul de miercuri oferă mai multă claritate privind planurile Ford şi durata realizării lor.

Şeful operaţiunilor Ford din China, Anning Chen, a afirmat că producătorul auto vrea să-şi îmbunătăţească relaţiile cu partenerii din societăţile mixte din China, să angajeze şi să promoveze mai mulţi chinezi şi persoane din întreaga lume cu expertiză chineză.

Deşi în trecut operaţiunile Ford din China erau extrem de profitabile, în prezent vânzările sunt în scădere, iar compania americană raportează pierderi în statul asiatic.

China este a doua mare piaţă pe plan global pentru Ford. Vânzările au scăzut cu 37% anul trecut, după un declin de 6% în 2017.

Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) a anunţat că piaţa auto chineză a înregistrat în februarie o scădere a vânzărilor de 13,8%, a opta lună consecutivă de declin, după un recul de 16% în ianuarie. Luna trecută s-au livrat în China 1,48 milioane de vehicule. În schimb vânzările de automobile electrice şi hibride, sprijinite de subvenţiile oferite de autorităţile de la Beijing, au urcat cu 53,6%, la 52.900 unităţi.

Miercuri, Ford a anunţat că modelul Puma se va produce din acest an la fabrica din Craiova, unde acum se fabrică SUV-ul de clasă mică Ford EcoSport şi motorul EcoBoost. Astfel, Puma se alătură unei game în expansiune de SUV-uri şi crossovere Ford la nivel european, aceasta incluzând Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge şi noul Explorer Plug-in Hybrid.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă