Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ford renunţă la 12.000 de angajaţi şi închide şase fabrici în Europa

Ford renunţă la 12.000 de angajaţi şi închide şase fabrici în Europa

Ford renunţă la 12.000 de persoane şi închide şase fabrici în Europa, informează CNN.

Rl online 0 comentarii

Producătorul de automobile îşi vinde facilitatea din Slovacia şi închide fabrici în Marea Britanie, Franţa şi Rusia, reducând astfel numărul fabricilor din Europa de la 24 la 18 până la sfârşitul lui 2020.

Disponibilizările, care includ 2.000 de posturi şi afectează peste 20% dintre angajaţii europeni ai companiei.

Ford a informat că disponibilizările vor avea loc prin programe voluntare.

„Renunţarea la angajaţi şi închiderea fabricilor au fost printre cele mai grele decizii pe care le-am făcut”, a afirmat Stewart Rowley, preşedintele Ford Europa, într-un comunicat, adăugând că firma se află în discuţii cu sindicatele.

„Împreună, mergem înainte şi ne concentrăm pe construirea unui viitor sustenabil pentru afacerea noastră în Europa”, a afirmat el.

Ford a anunţat anul trecut că va cheltui în jur de 11 miliarde de dolari în următorii trei-cinci ani pentru a-şi reforma operaţiunile în jurul lumii. Ford are în jur de 53.000 de angajaţi în Europa.

Comentarii

loading...