15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiFost deputat, condamnat la 7 ani de închisoare pentru spălare de bani...

Fost deputat, condamnat la 7 ani de închisoare pentru spălare de bani și înșelăciune

„Instanţa condamnă pe inculpatul Boldea Mihail, fără antecedente penale, la pedeapsa de şapte ani de închisoare, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, favorizarea infractorului şi spălare de bani“, se arată în sentinţa magistraţilo Curţii de Apel Iaşi.

Totodată, în acelaşi dosar, fostul avocat Costică Caranfil a fost condamnat pentru complicitate la tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, la pedeapsa de nouă ani şi şase luni de închisoare.

De asemenea, avocata Mihaela Cristina Bolboceanu a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru aderare la un grup infracţional organizat şi complicitate la spălare de bani.

Pedeapsa cea mai mare a fost dată în cazul lui Petrică Tănase, condamnat la 10 ani de închisoare, pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. Secretara deputatului de Galaţi, Elena Petrea, a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare.

Instanţa îi obligă pe Mihail Boldea, Petrică Tănase şi Elena Petrea să achite despăgubiri în valoare totală de 210.000 de euro şi 316.268 de lei.

Decizia nu este definitivă, putând fi atactă cu recurs.

Alte şase persoane au fost achitate în acelaşi dosar, în timp ce în cazul unei alte persoane, instanţa a decis încetarea procesului, întrucât a decedat între timp.

 

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă