13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO Momentul producerii accidentului în care a fost implicat Igor Dodon

VIDEO Momentul producerii accidentului în care a fost implicat Igor Dodon

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a cărui coloană prezidenţială a fost implicată într-un accident rutier duminică, a părăsit spitalul, împreună cu fiul său cel mijlociu, care se afla de asemenea în maşină, starea lor de sănătate fiind satisfăcătoare, relatează site-ul Deschide.MD.

După ce au fost examinaţi de către medici, Dodon şi fiul său au plecat acasă, precizează sursa.

 

Potrivit martorilor, în urma impactului una dintre maşini s-a răsturnat, iar mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Totodată, şoferul uneia dintre maşini este în stare gravă şi a fost transportat de urgenţă la spital. La locul accidentului au venit mai multe ambulanţe şi pompieri. Accidentul a fost confirmat de poliţie, dar oamenii legii nu au oferit mai multe detalii.

Potrivit primelor informaţii, preşedintele a fost transportat la spital.

Starea lui Dodon este „satisfăcătoare”, iar acesta s-a ales doar cu câteva zgârieturi şi vânătăi, a transmis pentru Unimedia şeful Serviciului Protecţie şi Pază de Stat (SPPS), Anatolie Golea.

Potrivit acestuia, accidentul s-a petrecut între trei maşini, printre care două vehicule ale SPPS. În urma impactului, persoanele care au avut de suferit au primit îngrijiri medicale pe loc.

„Două maşini din coloana oficială a preşedintelui ţării au fost implicate într-un accident rutier. Persoanelor aflate în automobilele implicate în accident le-a fost acordat ajutor medical. Poliţia cercetează circumstanţele producerii accidentului”, scrie IGP pe pagina oficială de pe Facebook.

Anatol Golea, şeful SPPS, a declarat la Digi24 Moldova că maşina preşedintelui circula regulamentar, iar impactul a fost cu un vehicul care a intrat pe contrasens.

Oficialul a confirmat că în maşină se afla şi unul dintre fiii preşedintelui.

„Preşedintele şi membrii familiei au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Chişinău. Starea preşedintelui este bună. Dumnealui a fost ivestigat de către medici, starea lui este bună. Cu domnul preşedinte se mai aflau doi ofiţeri SPPS, la toţi le-a fost acordat primul ajutor medical. În accident au fost implicate două maşini din partea SPPS. Coloana preşedintelui se deplasa regulamentar, iar pe contrasens a ieşit un camion şi a avut loc ciocnirea cu două maşini ale SPPS”, a spus în direct Anatol Gorea.

 

Purtătorul de cuvânt: Preşedintele se simte bine

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Igor Dodon a scris pe pagina sa de facebook că Igor Dodon se simte bine şi nu a avut nevoie de intervenţia medicilor. „Preşedintele Igor Dodon se simte bine, de intervenţia medicilor nu a avut nevoie”, scrie Maxim Lebedinshi.

Şeful Institutului de Medicină de Urgenţă a făcut primele declaraţii despre starea preşedintelui Igor Dodon. Acesta a comentat că preşedintele avea dureri în urma accidentului.

„Starea lui Igor Dodon e satisfăcătoare, nu pune viaţa în pericol, a plecat acasă după ce a fost examinat”, a spus directorul Institutului de Medicină de Urgenţă, Mihai Ciocanu.

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă