7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiFOTO VIDEO Protestatar #rezist, legat cu lanțuri și cu bidonul de benzină...

FOTO VIDEO Protestatar #rezist, legat cu lanțuri și cu bidonul de benzină la Palatul Victoria

UPDATE – Bărbatul care a protestat joi, legat de gardul Guvernului, pentru ca Executivul să nu adopte o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, a fost ridicat de jandarmi şi dus la Secţia 4 de poliţie în vederea luării măsurilor legale.

“În jurul orei 12,30, un bărbat s-a legat cu cătuşe de poarta exterioară ce împrejmuieşte clădirea Guvernului, în dreptul bulevardului Iancu de Hunedoara. Acesta avea asupra lui un recipient cu un lichid, despre care susţinea că este benzină. Jandarmii aflaţi la faţa locului au intervenit imediat, l-au deposedat de recipientul respectiv şi au solicitat sprijinul unui echipaj de la descarcerare”, precizează Biroul de presă al Jandarmeriei Capitalei.

Potrivit sursei citate, în tot acest timp, jandarmii din cadrul echipelor de dialog s-au aflat lângă bărbat, pentru a-l convinge să renunţe la această formă de protest.

După intervenţia echipei de descarcerare, acesta, alături de un alt bărbat aflat în apropiere, care se legase de un indicator de circulaţie, au fost conduşi la Secţia 4 de poliţie în vederea luării măsurilor legale.

“Înţelegem şi respectăm dreptul cetăţenilor la liberă exprimare, dacă acesta se exercită cu respectarea legilor în vigoare. Jandarmeria Capitalei are obligaţia de a asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa cetăţenilor şi nu va tolera actele sau gesturile care pun în pericol siguranţa acestora. Ca de fiecare dată vom acţiona împotriva celor care tulbură grav ordinea publică”, arată reprezentanţii Jandarmeriei.

UPDATE – Bărbatul care a protestat joi, legat de gardul Guvernului, pentru ca Executivul să nu adopte o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, a fost ridicat de jandarmi.

Înainte de începerea şedinţei Executivului, programată pentru ora 13,00, bărbatul s-a legat de picior cu un lanţ de ancoră de gardul care împrejmuieşte clădirea Palatului Victoria, pe latura dinspre bulevardul Iancu de Hunedoara, şi a ţinut în mâinile pe care şi le-a prins într-o pereche de cătuşe un bidon cu benzină.

La faţa locului au intervenit 10 jandarmi, care le-au cerut jurnaliştilor să se îndepărteze de gard pentru a crea un spaţiu de protecţie.

În curtea Guvernului a fost adusă şi o autospecială pentru descarcerare.

Unul dintre jandarmi a profitat de un moment de neatenţie şi a smuls bidonul cu benzină din mâinile protestatarului, însă o parte din lichid s-a vărsat pe hainele acestuia. Ulterior, forţele de ordine au tăiat lanţul cu care era legat de gard bărbatul, l-au imobilizat şi l-au urcat într-o maşină a Jandarmeriei.

La scurt timp, un alt cetăţean s-a legat cu cătuşele de un indicator de circulaţie de pe trotuarul din faţa Guvernului, anunţând că face acest lucru în semn de protest faţă de faptul că în urmă cu două zile a fost dus la secţie după ce a manifestat în Piaţa Victoriei. Şi acest bărbat a fost ridicat de jandarmi.

Știrea inițială Doi activiști #rezist, Cristian Mihai Dide și Sandu Matei, s-au prezentat joi în fața Guvernului pentru a protesta față de OUG privind amnistia și grațierea.

„Am văzut că a fost convocată o ședință în seara aceasta la Senat, dar nu știm scopul, nu știm pentru ce. Nu avem idee ce fac, nu avem acces la ședințe și singurul lor scop este să-și scape penalii.”, a spus Dide.

Întrebat ce are în bidonul pe care îl ținea în mână, Dide a răspuns: „Benzină”.

La fața locului sunt mai mulți jandarmi.

 

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă